gototopgototop
DENNIS STRATTON - Китари
(Януари 1980 - Октомври 1980 година.)

Dennis Stratton (роден на 9 октомври 1952 в Лондон,Англия) е китарист по-известен като бивш член на метъл грпата Iron Maiden в периода от Януари до Октомври 1980 година.

През това време участва в записването на първият албум на групата, Iron Maiden, Women in Uniform EP,в някои следващи сингли и един концертен албум.

След напускането му от Iron Maiden, Stratton свири с някои групи като Lionheart и Praying Mantis.През 1995 година Stratton има проект с бившият вокалист на Iron Maiden,
Paul Di'Anno, който се казвал "The Original Iron Men",в който и двамата пеели песни.Те реализира ли само 2 албума.

При записването на първият албум на групата, Stratton бил единственият член от групата, който не спомагал за писането на песните.Неговият заместник Adrian Smith станал част от класичвският състав на Iron Maiden от 1981 до 1990 и е допринесъл изключително много, както като текстописец така и като изпълнител.
Stratton обявил,че напуска Praying Mantis през 2005,причините не са ясни.

Stratton може да бъде видян да свири в пъбовете около Западен Лондон,особено The Prince Albert в New Plaistow Road, Plaistow, Newham, Лондон.Също така той редовно свири в The Victory в Saffron Walden, Essex с друг китарист,известени под името "Den and Dave".Те обикновено свирят кавъри.

Дискография

Iron Maiden

* Iron Maiden (1980)

Lionheart

* Hot Tonight (1984)

Praying Mantis

* Live at Last (1990)
* Predator in Disguise (1991)
* A cry for the New World (1993)
* Only the Children Cry (1993)
* To the Power of Ten (1995)
* Captured Alive in Tokyo City (1996)
* Forever in Time (1998)
* Nowhere to Hide (2000)
* The Journey Goes On (2003)

Paul Di'Anno & Dennis Stratton

* The Original Iron Men (1995)
* The Original Iron Men 2 (1996)
* As Hard As Iron (1996)

Collaborations

* Kaizoku (1989) - Various Authors
* All Stars (1990) - Various Authors
* Trapped (1990) - Lea Haet
* Start 'em Young (1992) - English Steel
* Ready to rumble (1992) - True Brits

Вход за членове

Въведете вашият е-мейл и номер на членска карта

Купи Албум

Банер
Банер
Банер

facebook-link1

rss-news-link1

lastfm-link1