View Full Version : Metallica Live in Sofia ???
IronFan
5th February 2008, 14:49
Нямам идея колко от вас са фенове и на Металика, но усилено се заговори по разни форуми, че до края на седмицата СМЕ ще оповестят датата на концерт на групата в София (25.07.2008) Аз лично се надявам това да не е поредната измишльотина!
mickthomson
5th February 2008, 14:50
еми аз лично ги слушам, не съм ги виждал на живо и много ша се изкефа ако дойдат, верно, ама дано не е поредната лъжа
Morticia Dickinson
5th February 2008, 14:55
Ами аз не ги харесвам особено,но ще ги уважа обезателно.
the_trooper
5th February 2008, 14:59
След Maiden любимата ми група!Леле ако е истина това ще откача! :rockdevil:
Leviatan
5th February 2008, 15:04
Хм, не знам но имам чувството, че цените на билетите ще са доста соленички, ако въобще идват.
IronFan
5th February 2008, 15:17
За цените незнам как ще е, но съм почти сигурен, че ще са по-високи от колкото за Iron Maiden миналото лято. Бях в Пловдив преди 9 години - ако направят поне толкова добър концерт отново, ви гарантирам пълно ошашавяне и откачане ;) Както каза The_trooper, те са ми другата любима група, след Iron Maiden и се справят мнооого добре :)
Dragontear
5th February 2008, 15:27
Аз също бих ги уважил но ако билетите са мнооооооого скъпи незнам но ми се иска да отида
..
ако са разделени секторите пак ще си взема назад или трибунка
the_trooper
5th February 2008, 15:32
Аз мисля да си взема фронтстейдж.Не са идвали от 1999 година и публиката ще е "гладна", което предполага че ще ме смачкат :D Ама си заслужава...
Perfect Stranger
5th February 2008, 15:52
Бях в Пловдив преди 9 години - ако направят поне толкова добър концерт отново, ви гарантирам пълно ошашавяне и откачане ;) Както каза The_trooper, те са ми другата любима група, след Iron Maiden и се справят мнооого добре :)
А миналогодишния концерт беше още по-добър от пловдивския. Мммм, ще се разбием пак, предчувствам го. И на мен с ами втората любима група, тъй че със сигурност съм там.
Blue_Avalanche
5th February 2008, 16:35
И в моя списък са нр.2 (ученическите ми години си съперничеха с Бон Джоуви от 84-88 албумите ) и ще бъде велико ако вземат ,че ни отнесат главите насред БГ ...
Веднага си пускам : "Do you want heavyyyyyyy ? 'Tallica gives you heavy,babyyyyyyyy"
Dr.Jend
5th February 2008, 18:25
Те само да ни дойда-а-а-а-а-ат... Колкото и да струват билетите няма да са като в "Европейска" държава... :edwink:
Концертът в Пловдив...
Кармен, голямата ми дъщеря беше бебе... Аз завършвах стоматология в София... На другия ден имах държавен изпит, но пътувах до Пловдив и се върнах за изпита... За ужас на някои мои колеги... Между тях имаше дори големи фенове на Металика, аз не съм чак толкова... Така и не можах да проумея, как така един фен няма да пропътува някакви си стотина километра, за да гледа любимата си група, дошла "на крака". На това отгоре билета, направо "без пари". Колегите тук във Форум могат да кажат колко им струва удоволствието на Тера миналото лято...
Та концертът бе страхотен! :edrool: Не можех да повярвам, че е истина - Металика да ни дойдат на крака в България! Никога няма да го забравя!
Искам пааааак! :edtroop:
mickthomson
5th February 2008, 19:37
еми те ако дойдат, сигурно ша съм там, и на мен са ми втора любима след Мейдън :D, и колкото и да ми се иска да ида в Атина(въпреки, че нямам парите :edrool:), дойдат ли Металика, там съм, Мейдън поне вече съм ги виждал, а предчуствам(предполагам не само аз), че ша е размазване от всякъде ако дойдат.
the_trooper
5th February 2008, 21:01
Аз ако трябва да избирам и 100 пъти да съм виждал Maiden тях ще избера!А размазването е ясно.За Metallica се радвам много, защото ще е в София концерта.(евентуално, стискам всички палци дет имам)
traektoriq
8th February 2008, 10:33
Металика не са това което бяха , но си остават класика .
Бих отишла , все пак навремето метъл се прослушвахме и с тях !
Ludnichar
8th February 2008, 10:44
Май аз съм единствения, който не може да понася пе**лика, и хич не го грее какво смятат да правят... :puke2: :D
Вместо това предпочитам скрито да си се надявам на чудото, че ще ни огрее Somewhere Back In Time... :edrool:
the_trooper
8th February 2008, 13:07
Айде без обиди...
darky
10th February 2008, 11:57
Миталица нема как да не отидеме :edwink:
Blue_Avalanche
12th February 2008, 14:37
Във форума на ЗРОК некъв пич ,уж с"вътрешно инфо" ,казва ,че концертът ще бъде обявен официално утре (13.02) на пресконференция от 18.00 . Склонен съм да му вярвам ,защото на тази пресконференция ще присъства човек на "Юнивърсъл/Вирджиния Мюзик" ,които издават Металика,пък и часа на пресконференцията ми се струва малко късничко,предполагам че е заради часовата разлика със САЩ(не знам поради каква причина) ....Така,че да се надяваме ,че слуховете са верни :edtroop:
the_trooper
13th February 2008, 17:46
http://metallica.com/index.asp?item=600669
HOLY SHIT!Ето вече със сигурност идват!Не мога да си намеря място от кеф хораааааааааааааааааааааааа! :rockdevil: :rockdevil:
Love`Gun
18th February 2008, 17:08
Там съм! Само да земем парите и зимам билет ;)
Perfect Stranger
21st February 2008, 13:38
И аз се сдобих с ценните хартийки, но за съжаление нямаше вече фронтстейдж, та ще сме във втора зона, ама карай.
Son Of A Gun
21st February 2008, 14:37
Ако издадат нещо свястно може и да си помисля.Само заради старите класики не бих отишъл, колкото и да ги харесвам.
ETI
23rd February 2008, 20:55
И аз се сдобих с ценните хартийки, но за съжаление нямаше вече фронтстейдж, та ще сме във втора зона, ама карай.
Втора зона е?:huh:
Аз съм седящи платиниум, също закъснях за правостоящи пред сцена
the_trooper
24th February 2008, 17:46
Втора зона е?:huh:
Аз съм седящи платиниум, също закъснях за правостоящи пред сцена
Field/Терен.Тя е на игрището зад фронт стейдж-а.
http://www.enravota.com/metallica.jpg
Аз си взех билет за фронт стейдж веднага щом ги пуснаха :tongue:
Perfect Stranger
24th February 2008, 21:45
Ами ти хубаво си си взел, ама ние сме два броя и ни идва малко нанагорно. Ама нищо, пак да се радвам, че съм на терен. Не мога да си представя да ида на такъв концерт и да съм на трибуните.
the_trooper
24th February 2008, 21:50
Ами и на мен не ми е лесно с парите, ученик съм все пак...А особено тази година както е пълна с концерти...Металика са ми с предимство, после ако намеря пари ще си взема и за другите :)
Perfect Stranger
24th February 2008, 21:59
Хаха, мойта логика е същата, ама аз първо заделям пари за Мейдън, пък за останалите, ако има възможност. :)
Това си говорехме, че за догодина ще трябва да си направим бюджет за концерти и да заделяме по някоя сума месечно, че като се изсипят наведнъж толкова оферти, да не се чудим къде да идем.
the_trooper
25th February 2008, 08:50
Е и аз съм първо за Мейдън!Ама в този случай те няма да идват, а аз не мога да утида в Гърция, та за това Металика. :)
darky
25th February 2008, 11:52
еми явно нещата не винаги се развиват както желаем. Аз ще пропусна поради липса на финанси и заради частната фирма за която работех защото не дава парите навреме ;)
mickthomson
25th February 2008, 17:17
още миналата събота се сдобих с ценните хартийки за пред сцена(2 на брой), а неска като бех с пазителя на накитника, да си вземе и той, бяха останали само 70лв(седящи, сектор В, блокове 32, 31) и към 15:30, бяха останали само около 900 непродадени билета за целия концерт(говорим за веригата на Германос, ама предполагам и на другите места ша е така), така че който иска да ходи, да действа по-бързо, щото предполагам до седмица(да не кажа дни) вече няма да има билети. :rockdevil:
Dragontear
10th March 2008, 10:21
И ние с Гери си купихме билети за терен от 50. Въпреки че не сме им фенове смятам че си заслужава да се видят.
Perfect Stranger
10th March 2008, 12:07
Ииии, заформяме се и за втора зона агитката. :rockdevil:
Dragontear
10th March 2008, 12:30
То общо взето там ще е купона. Аз се чудя дали да си изровя най-олд скуул фанелката някъде от мазетата... къдете само аз имам такава :D
Love`Gun
10th March 2008, 16:22
Аз да се похваля
ИМАМ ВЕЧЕ БИЛЕТ!!! :D
mickthomson
29th May 2008, 05:20
ето сет листа от Полша(снощи), лично мен ме задоволява ;) :
01. Creeping Death
02. For Whom The Bell Tolls
03. Ride The Lightning
04. Harvester Of Sorrow
05. The Unforgiven
06. ...And Justice For All
07. Devil's Dance
08. Disposable Heroes
09. Welcome Home (Sanitarium)
10. Master Of Puppets
11. Whiplash
------------
12. Nothing Else Matters
13. Sad But True
14. One
15. Enter Sandman
------------
16. Last Caress
17. So What
18. Seek & Destroy
Morgoth
29th May 2008, 07:12
Баси плейлиста. Мисля че няма какво повече да се желае, само дет засега пропускам концерта :no:
Perfect Stranger
29th May 2008, 08:24
Сетлиста е убиец, ама ивентим са гадове. Сега ли намериха да пуснат допълнителни билети за първа зона?:edmad:
Leviatan
29th May 2008, 08:42
Абе аз сигур ще се изкажа неподготвен, ама нямаше ли да наблегнат на новия албум, ако въобще тази информация е вярна? Инак парчетата, които разпознавам...ех доходи ми се на концерта.
Perfect Stranger
29th May 2008, 08:46
Новия албум, Любе, ще излезе през октомври /евентуално/. Сега ще свирят отново само класики. :rockdevil: Айде с нас.:)
Leviatan
29th May 2008, 08:55
Ми колко струват тия новите билети? И кога беше концерта че му загубих нишката, пиши у коша.
Perfect Stranger
29th May 2008, 09:09
Защо в коша, бе? Тук сме по темата.
Концерта е на 25.07., а билетите са на същите цени /60 лв. - за първа зона, 50 - за втора/. Ние взехме за втора, че там бяха останали, ама исках да сме в първа. И сега гадовете са пуснали допълнителни билети за първа и така. Чувствам се леeеко прецакана.:devilsmiley:
Уважаеми клиенти
Във www.get.bg разполагаме с ограничено количество правостоящи билети пред сцената за концертите на METALLICA:
Специално за феновете на подгряващата група DOWN, организаторът пусна в продажба още 1800 броя билети Standing Front Of Stage
В момента на сайта на ивентим е обявено, че има още билети и за първа и за втора зона.
Leviatan
29th May 2008, 09:19
Амиии на мене ми се идва,обаче аз докато отделя от ограничения ми бюджет 50 кинта, те билетите сигурно ще свършат...щом са ограничена бройка е да де, то неограничена няма как и да има охахаха. Та засега ще пасувам, няма как, ако пък се появят некви излишни кинти ще си взема и ази билетче за втора зона. Ако ли не ще се видим преди да влезнете в стадиона....и да подсказвате отвътре, че на КИСС ми се стори, че изпълняват една песен два пъти:laugh:.
mickthomson
29th May 2008, 10:09
ша се размажем на 25, и ша е нещо като подготовка за Мейдън :edrool: . ама тия верно са гадове, чак ся ша кажат, че има още билети за 1 зона. па добре че аз си взех още първия ден :rockdevil:, та не ми се налага ся да го мисля :edtroop:
Morticia Dickinson
5th June 2008, 12:51
Дееееба и гадовете аз баш за Down исках да съм отпред,ако някой иска билет за отзад да казва,продавам моя за да си взема за зона 1...дееба...как ни прецакаха.:finger2:
neillmakoli
16th June 2008, 16:40
Дееееба и гадовете аз баш за Down исках да съм отпред,ако някой иска билет за отзад да казва,продавам моя за да си взема за зона 1...дееба...как ни прецакаха.
Аааа много тъпо стана в случая и аз бих си взел билет за отпред ако има все още....и бих продал този дето го имам които е за соната в която са Гери и Нико.
Dragontear
13th July 2008, 11:11
Абе хора някой знае ли дали има още билети.. изобщо и за кои зони.. че един грък ме пита ?
the_trooper
13th July 2008, 11:28
Билети има за фронт стейджа, терена отзад и някъде по трибуните, обаче става въпрос за супер ограничени бройки (до колкото знам от фронтстейджа са останали около 300 само, другите също са мн малко)
trillian
14th July 2008, 17:21
Мен пък още ме е яд че се изциганих и си купих билет за 50 лв. Ама всички около мен пищяха "бе айде за 50 да си вземем..." ... склоних и сега ще си гледаме знам ли и аз кво :dry:
Perfect Stranger
14th July 2008, 21:51
Пфффф, говори ми. Ние пък купихме, когато вече бяха /уж/ изчерпани фронтстейджа и имаше налични само 50-левови. Началото на април това. Сега не ми се занимава да продавам и купувам нови, но и аз се питам какво ще видим в крайна сметка. Дано поне звука е по-добър.
Eddi
17th July 2008, 07:06
и някой в крайна сметка купил ли си е билет за фронт стейдж или аз съм единствен :)
mickthomson
17th July 2008, 12:44
^ и аз съм там, с брат ми :rockdevil:
Ludnichar
17th July 2008, 12:58
Баси, всички са луднали по тия бастуни, май единствен в цяла София няма да съм на концертчето им... :D
the_trooper
17th July 2008, 20:14
и някой в крайна сметка купил ли си е билет за фронт стейдж или аз съм единствен :)
Аз също съм там! :rockdevil:
Баси, всички са луднали по тия бастуни, май единствен в цяла София няма да съм на концертчето им... :D
МеталикА не са бастуни!!! Едни бастуни не биха напилнили Васил Левски...
deluxworld
22nd July 2008, 14:20
"бастуни" и "концертче" научи се да не приказваш глупости!
Dragontear
22nd July 2008, 14:22
Ludnichar Тея бастуни поне няма да ни отегчат с 5 часово концертче :D
Аз не ги слушам от може би вече 10-12 години .. но не бих го пропуснал ако ще и да бяха в друг град
deluxworld
22nd July 2008, 14:31
Не знам откъде тръгнаха тия митове за отегчение относно концерта на менъуор!
Dragontear
22nd July 2008, 14:32
От самия концерт!
Аз също бях там
deluxworld
22nd July 2008, 14:39
И аз бях, и не мисля, че е било отегчително!Много се разнесе това с петчасовия концерт вместо да се радваме, че се е случило нещо такова тука при нас е малко по различно!
Ludnichar
22nd July 2008, 14:56
При всичкото подреждане което изядоха Manowar (главно заради предрасъдъци), имам право да подреждам ***алика колкото си искам, ако ще 15 минути да свирят, за да не би случайно да отегчат някой! :D
Btw. придържайте си се към темата за ***алика, аз повече няма да хейтърствам! ;)
deluxworld
22nd July 2008, 15:06
Бате слушай си немските истории, и не се занимавай с Металика!
eddie94
22nd July 2008, 16:55
Ииии, заформяме се и за втора зона агитката. :rockdevil:
хехе бройте ме и мен :D :rockdevil:
Morticia Dickinson
22nd July 2008, 17:02
Стига сте спамили.Тази тема е за концерта на Металика в Сф.Ако имате какво да обсъждате отнсно концертите в България, пишете в темта за концертен живот през 2008.
TROOPER
23rd July 2008, 08:45
Тоше, прави ми впечатление, че почти във всяка тема постовете са ти като на "стара мома моралистка". Надали някой може да те убеди в хиляди пъти по-голямата стойност на Металика спрямо "кралете", но не си позволявай да наричаш концертче, събитие от такъв мащаб. И не ми говори какво си гледал, какво си слушал, на какви концерти си бил и т.н.
Не забравяй, че ни сме фенове и сме гледали и слушали доста повече от теб, иначе нямаше да ни е в компетенцията да направим фен клуб.
the_trooper
23rd July 2008, 09:26
Тоше, прави ми впечатление, че почти във всяка тема постовете са ти като на "стара мома моралистка". Надали някой може да те убеди в хиляди пъти по-голямата стойност на Металика спрямо "кралете", но не си позволявай да наричаш концертче, събитие от такъв мащаб. И не ми говори какво си гледал, какво си слушал, на какви концерти си бил и т.н.
Не забравяй, че ни сме фенове и сме гледали и слушали доста повече от теб, иначе нямаше да ни е в компетенцията да направим фен клуб.
Абсолютно прав си! Но в крайна сметка всеки има право да няма вкус. :D А иначе на концерта ще бъде голямо размазване! Очаквам да им покажем как се куфее и да се изкефят и те на макс! Пз са всички фенове с Motorbreath :rockdevil:
Ludnichar
23rd July 2008, 09:35
Тва пък какво общо има с нашия фенклуб и гледането и слушането на Мейдън?!?
deluxworld
23rd July 2008, 12:20
Най-сетне някой на място да се обади, за да може "бастуни и концертче" да се поосъзнае малко!
Ludnichar
23rd July 2008, 12:27
Май на вас ви трябва осъзнаване! Аз си написах, че няма повече да ви се меся в темата, обаче заяжданията продължават! Като ви е кеф - ок, осираме тема за ваша любима група, не за моя, че да ми дреме!
deluxworld
23rd July 2008, 12:36
Сладурче ти започна с тъпите коментари, и за тва темата отиде по дяволите!Когато не разбираш, и не си компетентен не влизай в тема на Металика да плюеш, само защото преди това някой е наплюл кралете, както сам каза!
Dragontear
23rd July 2008, 13:39
Нека темата след моя пост продължи по същество...!
Eddi
23rd July 2008, 14:33
Така, пожелавам на всики, които ще ходят на концерта приятно прекарване, да се изкефим максимално и да запомним концерта само със положителните емоции, които ни е донесъл. За мен това ще бъде едно невероятно преживяване, тъй като след концерта на сутринта ще замина директно за Рила без да се прибирам до Пловдив и ще прекарам цялата нощ в София. Само дано са ми останали някакви сили за да катеря планината :) Още веднъж, ще бъде жестокоооооооо :rockdevil: :rockdevil: :rockdevil:
The beasT
23rd July 2008, 17:37
аз пък нямам възможност да отида, а ми се искаше.. пожелавам на всички най-великото изкарване и крещете за всички, които не са там ^^ ^^
Кико
24th July 2008, 12:25
Кич ще е и тва е.Металика са като герои от риалити шоу,не мисля че си струва да се ходи за толкова пари.Да дам 50ву за да им чуя 5те хубави песни.......:huh:
Perfect Stranger
24th July 2008, 12:35
Е, хубуу, де. Абсолютно същото мога да кажа за Manowar. Обаче не го написах в темите за концерта им. Там да си пишат феновете на групата.
Я кажете, ще си направим ли някаква организация да идем заедно или всеки самосиндикално ще си е? Ние с Венци сме във втора зона правостоящи, ако някой иска да се присъедини към нас /или ние към него/, да свирка да се уговорим.
Dragontear
24th July 2008, 14:34
Подсети ме
Ето и схема на входовете
http://www.katehizis.com/news/images4/P7236189.jpg
mickthomson
24th July 2008, 16:36
^^ми аз съм съгласен да се видим, и да влизаме заедно, с някой който е пред сцена(аз съм за там), на вход 1 съм :edtroop:
trillian
24th July 2008, 18:21
Вход 11 - с приятелчетата сме с билети за по 50 лв, имаме среща на Ректората в 17.30 :) Ако някой е сам - да се присъединява ;)
Eddi
24th July 2008, 20:22
ние ще сме от обяд пред стадиона, билетите са фронтстейдж. гледайте за черни очила знаме на българия дълга коса и тениска на Металика от Каменица, ако някой е сам, да се обажда
neillmakoli
24th July 2008, 21:00
Моят е за вход 12 от 50 лв, има ли нкяои за там?
Perfect Stranger
24th July 2008, 21:23
Откъде ги гледате тия входове? На нашите билети не пише нищо - от Германос са.
neillmakoli
24th July 2008, 21:24
На самият билет си пише Entrance
i moqt e ot germanos
Perfect Stranger
24th July 2008, 21:35
Уф, да бе. Аз съм закрепила касовите бележки отгоре.:blush: Начи ние сме 26.
Dragontear
24th July 2008, 22:08
Утре сборен пункт пред кино Одеон .. след концерта ....
Който има желание разбира се :)
trillian
25th July 2008, 09:47
I nie sme entr. 26 toest vhod 11 mislq.
Mislq 4e 6te se prisedinim kum Odeonskia sbor - nai-malkoto za da se zapoznaq s horata s koito 6te se hodi na Maiden ;).
Dragontear
25th July 2008, 10:12
И ние с Гери май сме вход 26
Но не знам кога ще сме там предполагам най-късно 4 ако не .. после на Одеон :)
mickthomson
26th July 2008, 11:33
нз, за вас(които сте били на концерта), ама аз лично се размазах(и буквално и преносно). концерта беше ВЕЛИК. и погото беше велико(там където бях), ама то концерт( и особенно от такъв клас) без пого не може.(дори 2-ма пича, явно полудяли фенове на Пантера и Металика, се побараха с тукати точно пред мен, когато Фил Анселмо, почна да надъхва публиката :rockdevil:). и 2-те подгряващи се справихе чудесно(поне според мен). а за Металика какво да кажа. то не ми останаха думи. който е бил, знае каква касапница настъпи след The Ecstasy Of Gold. просто нямам думи. такива парчета, който цял живот съм искал да чуя наживо, сега Джеймс и компания, забиваха точно пред мен. дано си спазят обещанието, което даде накрая Ларс, и да се видим пак скоро :rockdevil: :edtroop:
The beasT
26th July 2008, 11:37
леле, направо се побърквам от яд, че не можах да отида! пяли са най-любимите ми парчета :crying: тц.. дано поне останалите сте крещяли достатъчно, за да не ме е яд много хD :D
mickthomson
26th July 2008, 11:50
дано поне останалите сте крещяли достатъчно, за да не ме е яд много
ха, шегуваш ли се. след концерта почти не можех да говоря(шепнех) и едвам ходех(подпирах се от време на време на брат ми). аз лично тотално се размазах :rockdevil:
trillian
26th July 2008, 12:09
ВЕЛИЧЕСТВЕНИ! БОГОВЕ!
Само да кажа, че на Fade to Black сълзите ми текнаха - това беше сън някакъв.... просто не можех да повярвам на уши, очи.... транс тотален....
Нямах идея за сетлиста, дори отидох адски предубедена...хора - НЯМАШЕ ТАКАВА ИЗНЕНАДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
П.С. И аз нямам глас :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D но затова пък съм най-щастливата на земята. В една година ще видя за първи път 2 те любими банди!!!! Ех, едната вече мина и ни забърса като ураган.....Искам ощеее
Dragontear
26th July 2008, 12:18
Концерта беше жесток наистина.. а публиката беше просто уникална
mickthomson
26th July 2008, 12:29
изкефих се също, че накрая започнаха началото на Run To The Hills.
^^също на Fade to Black и на ...And justice for all, не знаех къде се намирам от кеф. а на Master-a направо откачих.
trillian
26th July 2008, 12:53
Вие намерихте ли се на Орион? Аз имах желание да дойда, но бях оставила колата на Шипка и всъщност едва долазихме до Кривото, хапнахме, някой пийнаха... и си се прибрахме. Айде среща тази седмица
Dragontear
26th July 2008, 13:15
Ами до Орион не стигнахме :D
Срещата беше на Одеон на попа :P ...
Хаиде ще се видим в петък :)
trillian
26th July 2008, 13:19
Имала съм Одеон предвид :D - грешка на заспалия ми мозък. Ок!
the_trooper
26th July 2008, 14:34
Не мога да изразя това което чувствам с думи! Пълна разбивация- на втори ред точно между Кърк и Джеймс....Ларс като хвърли чашата ме поля, едно кубче лед ме удари по ръката и се нагълтах с течноста :laugh: Тотално си заслужаваше висенето от 8 и 30 сутринта пред стадиона... :rockdevil: МеталикА бяха неверятни а и ние се държахме на ниво! За поредeн път се обеждавам колко яка публика сме! :)
Warrior Of Ice
26th July 2008, 16:35
Страшно шоу направиха, дълго ще го помня! Отдавна не слушам сериозно Metallica, но класиката си е класика. Вчера забиха все велики песни, които винаги съм искал да чуя на живо. Самата банда свири повече от добре - имаше някои разминавания, разбира се, но не са болка за умиране.
eddie94
26th July 2008, 21:47
Концерта беше просто велик ! Винаги ще го помня особено след като свириха най-големите си хитове (и за мое най-голямо щастие Seek & Destroy :rockdevil: )
Morticia Dickinson
28th July 2008, 13:30
Концерта беше добър, звука ужасен, а публиката уникално тиха и заспала.
mickthomson
28th July 2008, 18:06
[QUOTE=Morticia Dickinson;9537 звука ужасен, а публиката уникално тиха и заспала.[/QUOTE]
звука беше перфектен(пред сцената, верно че бичеше малко повече от необходимото бас китарата, ама все пак), Епсилона беше на трибуните и ми каза, че там също се е чувало перфекто.
за заспалата публика - при тях(Епсилона) също е била заспала, ама не мога да кажа такова нещо за там където бях. погото почна от DOWN, и те така чак до края на Seek...(с малки паузи м/у песните). всички около мен крещяха и не знаеха на кой свят се намират от кеф, така че не беше съвсем заспала публиката ;)
mickthomson
28th July 2008, 19:23
евала им права(на Металика) ся кат видях т'ва видео, тук: http://www.metontour.com/Default.asp? (гледайте видеото от Сф), разгряват с Мейдън ;) :rockdevil:
Morgoth
29th July 2008, 08:34
http://www.katehizis.com/direct.php?nid=8304
Perfect Stranger
29th July 2008, 10:38
Дааа, още един реверанс към Мейдън.
misho_n
1st August 2008, 08:21
Велик концерт.Направо ме разбиха и мен и синът ми,който се роди точно на предишният в Пловдив и тогава не успях да ги видя.Но явно и той много е искал да ги види,че тръгна да излиза точно тогава.Иначе Мейдън са му любими-има 6 фланелки.Иначе Металика се представиха перфектно.Бях и в Каварна но Менуор и ...... не могат да се сравняват.Просто нямам думи какво изживях.Надявам се и на 8ми август да е още по-яко в Прага,където най-любимите ми Мейдън ще ми разбият главата.Щом след Металика не заспах цяла нощ,то след Мейдън си представям какво ще е.:rockdevil:
misho_n
1st August 2008, 08:40
А знаете ли,че Джеймс Хетфилд си е правил сам фланелка на Мейдън,когато е бил млад.Пише го в книгата за Металика.Супер много им се кефел,но не мжел да си купи и сам си я е рисувал.
misho_n
1st August 2008, 08:45
В интервюто по З-рокрТрохильо,каза,че са получили покана от Мейдън и са свирили заедно Римембър томороу.Но не съм попадал на това съвместно изпълнение на Мейдън и Металика.
Eddi
3rd August 2008, 09:40
Хора, не мога да ви опиша как се чувствах след концерта. Не очаквах толкова много да се изкефя. Просто нямам думи, още потрепвам като се сетя какво беше. След концерта имах среща с едни приятели, които бяха също на концерта. Само ме замъкнаха до Кривото, където седнахме, а аз само циклих в една точка. След това обикаляхме из София, а аз още не знаех къде се намирам. В това състояние бях още два дни. Невероятно!!!
the_trooper
3rd August 2008, 12:31
http://arenabg.com/details.php?id=d778b0cbd22975a3b35a11c136e444e7e65 29a6e :rockdevil: :rockdevil: :rockdevil:
trillian
4th August 2008, 05:17
Сега прочетох това което е написала Mortisha във връзка със заспалата публика - споделям мнението и на 100 %. Публиката в по-голямата си част въобще май не беше наясно къде се намира и какво и се случва. Да не говорим, че 99 % хората по трибуните си седяха все едно са на концерт на Софийската филхармония. Много ама много зле. Дори ме досрамя по едно време. А от хората около мен почти никой не пригласяше на Джеймс.
Eddi
4th August 2008, 10:52
Сега прочетох това което е написала Mortisha във връзка със заспалата публика - споделям мнението и на 100 %. Публиката в по-голямата си част въобще май не беше наясно къде се намира и какво и се случва. Да не говорим, че 99 % хората по трибуните си седяха все едно са на концерт на Софийската филхармония. Много ама много зле. Дори ме досрамя по едно време. А от хората около мен почти никой не пригласяше на Джеймс.
Дали е била заспала публиката не мога да коментирам, защото бях на оградите и не знам какво се случвало назад, но до мен най-нахално се намърдаха едно момиче с брат си, които ме разделиха от компанията ми. През цялото време ни уверяваха колко заклети фенове са на Металика, а като почна концерта седяха като препарирани и се чудиха какво става, какви са тези хора, които крещят и пеят заедно с Джеймс текстовете на песните. Единственото, което ги интересуваше беше как да се докопат до перце. Дори момчето взе GSM на единия от биячите, така де охраната, за да се срещнат след концерта да изтегли пари от някой банков апарат и да му плати за едно перце. Е кажете ми, това не е ли чиста проба позъорщина?
Perfect Stranger
4th August 2008, 23:23
Така. Много мразя да съм хейтър и затова не исках да си пиша мнението за този концерт, но за мен беше разочарование.
Сетлиста - убиец наистина. Къса глави. Групата - сториха ми се в не толкова добра форма, както бяха миналата година. Тогава повече се закачаха с публиката, а сега сякаш бързаха. Обаче пък накрая наистина бяха адски мили. Поклон за това!
Организацията - на билета ми пишеше "Вход 26", оказа се, че щяхме да обикаляме стадиона напразно, влязохме през някакъв друг /мисля 15/. Звукът - няма такава мазня. От мястото, на което бяхме, звука беше уникално тих, а на моменти китарата стържеше отвратително. Съсипаха ми удоволствието да чуя отново Fade To Black - по време на цялото соло се чуваше стържене като от зъболекарска бормашина. :edflame: На моменти се налагаше да отгатвам какво пее Джеймс, защото просто гласа му не се чуваше. "Дребните" неуредици като изгасналите екрани просто ги подминавам. Обаче си искам парите обратно, заради съсипания звук. Публиката - ей, зад мен едни ме разбиха с коментарите си - "Ама коя е тази песен?", "Ама какво свирят сега?". Бъркаха имената на песните. Ааааа. Ужас отвсякъде. Гледката на измъкващите се хора по средата на S&D, по време на речите на групата, просто ме довърши. Къде са тръгнали, докато Металика благодарят на феновете, Трухильо дори на родния ни език? Къде??? Сакън да не останат десет минути повече. И за какво изобщо бяха дошли? За да чуят Nothing else ли?
Специалните ми моменти от този концерт - гледката на дъжда на One на светлината на прожекторите, играта на пръстите на Джеймс /хилих се като ненорамална/ и кавъра на Куин.
the_trooper
5th August 2008, 08:23
Не мога да коментирам какво е било отзад, но отпред където бях и публиката не беше заспала и звука си беше много мощен и дори за момент не ми се е губил.От организацията мога да се оплача само заради това че ни пуснаха с 1 час закъснение. (и че ми конфискуваха гривните :D ) Иначе като цяло за мен концерта беше перфектен, едно невероятно изживяване което ще помня цял живот!
Perfect Stranger
5th August 2008, 13:39
Ами, Трупърче, и аз така миналата година се ядосвах заради оплакванията от звука на Мейдън, ма на - факт - звука беше тотално омазан. С мъжа ми си говорехме на нормален тон и се чувахме по време на песните. А като цялостно усещане за концерта - на мен например миналата година ми хареса повече.
mickthomson
5th August 2008, 13:45
повреме и след концерта на Мейдън, миналата година, почти нищо друго не можех да чуя(освен рифовете забити от Боговете), след това няколко дни ми пищяха и ушите.
подобно беше сега и на Металика, само в паузите когата не свиреха, можех да говоря с брат си, щото иначе трябваше да си съдера гърлото от викане. след този концерт също ми пищяха няколко дена ушите.
п.с: и на двата концерта бях "пред сцена", така че нз, какво и как се е чувало назад, но оптред определено не беше, такова заспало, както явно е било назад ;)
Perfect Stranger
5th August 2008, 14:04
На Мейдън и аз бях отпред и много се дразнех, като кажеха, че звука бил слаб. Но тая година бяхме назад и беше отвратително. с по-тихия звук как да е, се примирихме, но стърженето от микрофонията беше просто отвратително. :edflame:
mickthomson
5th August 2008, 14:50
^ еми всеки си има различно разбиране. за мен дори да бяха излязли и да седят 2 часа на сцената, без нищо друго да правят пак щеше да си е кеф ;)
Perfect Stranger
5th August 2008, 15:22
Микич, аз не съм разочарована от Металика, а от звука, който си беше нашенско дело. В друг форум чета, че хората, които са били в Пловдив 99-та казват, че тогава звука е бил в пъти по-силен и не са доволни от тазгодишния. Сега са били на трибуните да поясня.
Да си повторя мрънкането - съсипаното соло на Fade To Black си е направо The Unforgiven.;)
deluxworld
7th August 2008, 15:00
Кой по дяволите ти каза, че е "нашенско дело" звука на Металика?
Perfect Stranger
7th August 2008, 15:06
Кой по дяволите ти каза, че е "нашенско дело" звука на Металика?
А чия по дяволите беше сцената, която се строеше 4 дни преди концерта? Докато те свириха в Румъния да вметна.
Вече е готова огромната сцена за шоуто на "Металика". Строежът й е продължил четири дни.
Оттук (http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=275540)
deluxworld
7th August 2008, 15:08
Вие по Плевен си четете Враца онлайн явно:blush::blush:"ROCK.BG: Имаше силни отзиви от концертите им до сега на тема звук?
П.П.: Да. И тук на линията на сцената имаме звук и след това имаме кули в средата на стадиона. И пак казвам - всичко зависи от озвучителя на Metallica. Каквото направи той, това ще слушаме."
Perfect Stranger
7th August 2008, 15:13
Момченце, ти май много се впечатляваш кой откъде е, а? Да не си първо поколение софиянец случайно?
Би ли пуснал линк към това, което си цитирал?
mickthomson
7th August 2008, 16:10
сцената беше италианска(същата, като на Мейдън, миналата година)
колоните бяха български
а що се отнася до озвучението, това вече от екипа на Металика, се решава, как ша се настроят, колко силно ще свирят и т.н. ;)
the_trooper
7th August 2008, 16:28
ROCK.BG: Да се върнем на събитието, което ни интересува най-много, а именно концерта на Metallica. Сцената?
П.П.: Сцената е наета от Италия. Това е същата компания, която направи миналата година сцената за Iron Maiden, тази година за Kylie Minogue. Сега я прави за Metallica, само че с по-различни размери. Да кажем малко по-голяма от тази на Kylie, но и с доста допълнителни неща отстрани заради звука и екраните. 26 м. е широчината на светлия отвор. Пода е на 2,80 м.
ROCK.BG: Предният им концерт направи силно впечатление със звук. Можем ли да очакваме такива мощности и сега?
П.П.: Е, това е звука на Металика. Както го настроят... това ще е. Това не е подвластно на нас.
ROCK.BG: Имаше силни отзиви от концертите им до сега на тема звук?
П.П.: Да. И тук на линията на сцената имаме звук и след това имаме кули в средата на стадиона. И пак казвам - всичко зависи от озвучителя на Metallica. Каквото направи той, това ще слушаме. В Европа вече има ограничения за силата на звука. В Германия например не можеш да си позволиш повече от 95 dB, защото просто ти спират концерта и те арестуват. За тези неща в България все още минаваме между капките. По закон след 23:00 не можем да будим тези, които в крайна сметка не ги интересува Metallica. Така че всичко ще бъде съобразено и звукът ще е нормален за рок концерт.
Интервю с президента на Balкan Entertainment Company Петър Петров.
http://www.rock.bg/2009.rock
Eddi
7th August 2008, 17:36
Не знам дали тези от вас, които бяха на оградите са забелязаха, но повреме на една от песните час от колоните, които бяха натрупани на купчина пред сцената се стовариха на земята и май така си останаха и до края. Но едва ли това е повлияло на звука назад
Perfect Stranger
7th August 2008, 19:45
Трупърче, 10х за линка. Както и да е... За мен миналогодишния концерт наистина се оказа по-добър - и технически /звук/ и откъм емоциите. А тогава нямаше толкова пироефекти, беше много изчистено. Може би защото Тера Вайб е място специално за провеждане на концерти - отдалечено е от града, а и природните дадености са перфектни за доброто озвучение. Но Металика радват, дано догодина пак дойдат да представят новия албум, това и на гърците го обещаха.:)
mickthomson
7th August 2008, 23:23
Тера Вайб е място специално за провеждане на концерти - отдалечено е от града, а и природните дадености са перфектни за доброто озвучение.
напълно съм съгласен. мястото е перфектно, ама ако засадят и трева, та да не се дига тая прах, ша е върха.
deluxworld
8th August 2008, 08:36
Просто понякога когато някой не е в час с дадено нещо по добре да си замълчи!Тия от Враца онлайн са пуснали инфото сутринта на 25 и то е прекопирано от няколко сайта, това е едно на ръка!Другото е, че всеки говори за звук и тем подобни глупости "природните дадености са перфектни за доброто озвучение" сериозно ти казвам това ми звучи адски смешно заклевам се!Другото което е, ходите на концерти яко никой ли не е забелязал че на пулта винаги ама абсолютно винаги има човек от екипа на дадената група, който се грижи за тези неща!Абсолютно при всяка една група е така!Миналата година едни приятели правиха Ил Нино и имах възможността да участвам в цялата схема, и видях някой от нещата как стават но само двама човека можеха да "ръчкат" по пулта единия беше някакъв дето групата си го води, другия беше Българин, който просто правеше това което му казваха:)"А тогава нямаше толкова пироефекти" Гледам Металика за 4 път и искам да ти кажа, че пак говориш неверни неща и глупости, и ще ти кажа защо винаги на Фюл има огън, и в началото на Уан има мини и секфи такива щуротии и миналата година на Тера беше абсолютно същото в това отношение :eusa_whistle:
Perfect Stranger
8th August 2008, 11:21
А съвсем съвсем случайно да забеляза, че инфото във Враца нюз беше копирано от сайта на Дарик радио?
Под "перфектни природни дадености" имах предвид, че отзад има скали, което не позволява звука да се губи, а се удря и се връща назад към публиката. Щото по едно време в България се появи вятър с/у сцената и звука хептен се загуби. Естествено разсъжденията ми са лаишки и не претендирам да съм профи, но и ти не си. Щото има една приказка, че ако ставаше с гледане, кучетата щяха да са най-добрите касапи. И в крайна сметка за звука - миналата година беше ок, тази - пълно разочарование. Факт. Независимо дали е дело на екипа на Металика или на българската страна, звука беше мазня. Съжалявам за което.
За пироефектите - смятай колко са ми направили впечатление миналата година, за да не ги забележа. Просто тогава бях изцяло погълната от музиката и групата, докато сега можех да се огледам и за някои други неща.
А това:
Просто понякога когато някой не е в час с дадено нещо по добре да си замълчи!
мислех да ти го напиша, когато ме нарече "тъпа селянка, която иска да се изфука в село Плевен къде е ходила, ма се стиска за 20 лв. и няма пари да си плати членския внос".:eusa_whistle:
Виждам обаче, че на теб просто ти липсват първите седем и много обичаш да ръсиш обиди, така че няма смисъл да ти обяснявам. Просто не би го разбрал, нали? Ае, късмет в живота, ще ти е нужен с това характерче!
deluxworld
8th August 2008, 12:05
"няма пари да си плати членския внос" ще ме извиняваш но такова нещо не съм казвал!Искам да ми го намериш и да ми го копнеш тук, а ако не го намериш държа да ми се извиниш пред абсолютно всички, защото ми сложи думи в устата, които не съм казвал!!!ок!?
Perfect Stranger
8th August 2008, 12:09
Много добре знаеш, че мнението ти е изтрито, но точните ти думи бяха в следния смисъл - че се стискам да дам пари за тениски, "а после идва време да се плаща членски внос и какво правим тогава, а?". А да искаш извинение след епитетите, които използва по мой адрес, няма да квалифицирам какво е. И изобщо темата не е за това. Драскай на лични занапред, ако обичаш.
Dragontear
8th August 2008, 13:49
Тази тема не беше ли за Metallica в София...
Придържайте се към нея!
Perfect Stranger
10th August 2008, 23:35
"А тогава нямаше толкова пироефекти" Гледам Металика за 4 път и искам да ти кажа, че пак говориш неверни неща и глупости, и ще ти кажа защо винаги на Фюл има огън, и в началото на Уан има мини и секфи такива щуротии и миналата година на Тера беше абсолютно същото в това отношение :eusa_whistle:
Сега, мойто момче, айде, ако обичаш, посочи ми къде са пироефектите тук:
METALLICA - FUEL (http://www.youtube.com/watch?v=k_V5WLTg9tU)
и
METALLICA - ONE (http://www.youtube.com/watch?v=eLKlihIjYJc)
Пояснявам - говорим за пироефекти или буквално преведено - ефекти с огън.
Хинт от дневника на турнето, публикуван на MetOnTour:
"Greece, you guys are sure some loud mother fuckers! At some times you were louder than James singing. Metallica was not allowed to display any pyro this evening but you guys in the crowd brought your own. As you can see Internet still sucks here. By tomorrow night I will have pictures from tonights show and two videos for you to watch. That is all from Greece. See you in Vienna on Thursday."
Мислех, следвайки твоя почин, да те накарам да се извиниш, но няма смисъл. Другия път, като решиш да казваш на хората какво са гледали, без лично да си бил там :eusa_liar:, ползвай за справка ей туй сайтче (http://www.youtube.com) и тогава пиши.
От цялата история ползата ми е, че изгледах отново концерта на Тера /не бях го гледала откакто разбрах за концерта в България, за да не се настройвам/ и да - отново ще го кажа - миналогодишния за мен беше много по-добър. Отново усетих емоцията и тръпката да бъда там. А от тая година ми остана горчивия привкус на "тръпката" да се чудя кое точно соло ще заглуши микрофонията и в кой момент ще се прецака я звука, я екраните.
deluxworld
11th August 2008, 08:50
Явно съм се заблудил, май така излиза!И не ми казвай къде съм бил, и къде не съм бил ако обичаш!И аз бях на концерта им в Малакаса!!!Даже като се замисля малко предполагам и коя си:)
Perfect Stranger
11th August 2008, 09:21
Ами аз не се крия - тук имам пуснати снимки, включително и от Малакаса. А и не е трудно да се сетиш, все пак бяхме петдесетина човека в автобуса. Досега съм разпознала /в нета/ четирима души, които бяха, единия даже - нистелрой, пише в този форум.
deluxworld
11th August 2008, 09:26
Русото момче от Плевен е Нистелрой, доколкото си спомням!Сега на концерта се видехме около десетина човека дето бяхме на концерта миналата година, и беше едно такова готино!От 11 на обяд бяхме пред стадиона, и като се загледаш и видиш фанелка Сик Оф Дъ Студио и ти става ясно тоя е от нашите:)Сега на концерта на Мейдън раздаваха ли презервативи пак?
Perfect Stranger
11th August 2008, 10:01
Цъ, само шапки - рекламни на едно радио. :D
Ама ставаме много офф. Дай да се прехвърлим в коша или в темата за концерта на Мейдън в Атина.
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.