View Full Version : NWOTM
Чудя се дали някой от вас е надавал ухо към тези млади банди, които звучат като от 80-те и възраждат NWOBHM.
Моите любими са White Wizzard, Cauldron, Enforcer, Holy Grail и Striker.
Dragontear
5th May 2010, 23:51
Единствено White Wizzard ми говори нещо но няма никаква представа за какво иде реч...
Ще се радвам ако споделиш нещо :)
Dr. Feelgood
6th May 2010, 09:02
Чудесна тема! От младата вълна съм слушал албуми на Cauldron, White Wizzard, Enforcer и RAM. От тези четирите като че ли само RAM малко ми убягват и по-рядко ги слушам, но за останалите 3 мога да кажа само добри неща. Дебютният албум на Cauldron ме хвана доста неподготвен. Не предполгах, че може да ме връхлети такъв ураган. Определено в личния ми топ 3 за миналата година. Колкото и да му търся кусури не мога да му намеря. Толкова качествен хеви метъл от такава нова група... просто само суперлативи. :rockdevil:
Американците от White Wizzard опровергават всички, които си мислят, че в Америка не може да се прави класичеки хеви метъл. EP-то им беше доста добро, а първия им дългосвирещ албум продължи доброто впечатление. Може би, ако бяха презаписали в него и 2-3 песни от ЕP-то, примерно Highspeed GTO и Celestina или пък друг личен мой фаворит - Octane Gypsy, албумът им щеше да бъде почти безгрешен.
Суперлативи и за шведите от Enforcer. Как да се изправиш срещу песен като Mistress form Hell...
Holy Grail и Striker не съм ги слушал. Видях, че в myspace профилите им има няколко песни и ще ги чуя. Стифф, сподели си мнението за тях и като цяло за вълната, ако обичаш. :) Ти беше писал в Про-Рок, че NWOTM си е буря в чаша вода, но не мислиш ли, че нещата могат да се задвижат по-сериозно. Все пак и в края на 70те полужението в Англия не е било по-цветущо за хеви метъла.
А иначе, просто не ми се мисли кога някоя от тези групи ще дойде в България... Дано да имаме щастието да ги видим някъде в близко бъдеще на живо. Дали пък Maiden няма да подадат ръка, на някоя от тях и да ги вземат на турне?! Концерт на Maiden, с подгряващи Cauldron ще бъде нещо невероятно. :rockdevil:
Предлагам вече, който намери някоя подобна група да я споделя в тази тема с останалите, че аз до сега съм драскал някой друг пост за Cauldron и White Wizzard в темата... Running Free.
Ами да, аз ке кефя на вълната. бях написал, че е буря в чаша вода, защото едва ли ще надхвърли ъндърграунда, най-много да залее фестивали като Keep it True, ама това няма значение- важното е, че се свири пак любимата ми музика.
Любимите и на мен са ми Cauldron, но White Wizzard също са ми фаворити. Holy Grail са бивши членове на White Wizzard, които са се отцепили след дебюта и преди ЕП-то High Speed GTO. Доста добри са. Enforcer са направо страшни- почти всичкитебанди ги има в замунда, аз някои от нещата си ги напоръчах на дискове, но сега съм решил да спра с купуването, че много Мейдън харчове ще има тая година.
Както е да е... Препоръчвам още Striker и техния нов Eyes In The Night и Icarus Witch. Вторите не са чак толкова добри, но бяха бек-ъп банда на Пол Ди Ано по време на американското му турне тази година.
Dr. Feelgood
7th May 2010, 13:57
Изпуснах да спомена Icarus Witch като споделям мнението на Стифф за тях. Вчера чух 5-6 песни на Striker и останах доста доволен. Замислих се за друго. Къде са английските групи? Cauldron и Striker са канадци, White Wizzard и Holy Grail са американци, Enforcer и RAM са шведи. А тези, които носят в себе си духа на хеви метъла нещо липсват.
Dr. Feelgood
10th May 2010, 14:15
Стифф, от къде намери Eyes In The Night ?
stiff
11th May 2010, 08:30
На плоча вкъщи ;)
Dr. Feelgood
12th May 2010, 17:46
Супер, супер. :rockdevil:
Dr. Feelgood
28th May 2010, 19:44
Е, не. Просто ще полудея от кеф. :rockdevil::rockdevil::rockdevil:
Новият албум на Enforcer - Diamonds, ми разказва играта. Страхотен втори албум, страхотен отговор на Over the Top на White Wizzard. Тронът на Cauldron се разтърси сериозно и от Enforcer. Вече имаме сериозен трибой. Аз лично съм много радостен, че младежите така нахъсано коват чудесни албуми. :rockdevil:
Ех, как ми се иска да можех да посетя някой от съвместните концерти на Cauldron и Enforcer в Англия...
Поздрав за всички с Enforcer - Katana. :rockdevil:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.