мога да кажа със сигорност че сам слушал имитации на някои песни на maiden от Children of bodom и тва ме кара да се чуствам сякаш мога да убивам наред :edmad:
Children of bodom, не ги слушам и по принцип, камо ли пък кавъри на Мейдън

Я дай по-точни примери дай. Примерно песни

то не че е друга песен ми те преправят песни на мейдън забързват ритъма след това забавят разменят места на фрази и думи и други такива преправки които направо осъкатяват песента
Според мен групи който имитират Maiden са Bloodbound и Machine Men
Но нормално те са им луди фенове
Хм, да не забравяме и руските "Мейдън" - Ария! Хубавото при тях е,че не е точно копи-пейст, ми си имат собствен почерк, въобще много добра група според мен!
Е, Ария са много голяма утвърдила се руска група, ама кавърите на Children Of Bodom са направо: :puke2: Слушал съм и кавър на Sonata Arctica на Die With Your Boots On, който има много малко общо с оригинала.С една дума - пълно разочарование, въпреки че самата група определено ми допада.
Ария въобще не си приличат с Мейдън, аз такова впечатление нямам!
Иначе нека си имитира който иска, до оригинала никой не може да доближи дори на 10000 километра!

Мейдън са твърде,уникални,за да бъдат имитирани.Просто имат много характерен за тях стил.В момента,в който чуеш китарата и разбираш,че са Мейдън.Така че не се нагърбвам със задачата да определям кой ги имитира,но бих казал,че би било много глупаво от негова страна.