Iron Maiden Bulgaria Forum

Full Version: Какво ви се случи днес?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
EvilDev Wrote:Замислете се колко пари дават хората за концерти/дискове/плочи и колко за образованието си (не за университетски семестри, а книги и учебници, които могат да са им полезни страшно дълго времеWink. Давам пример със себе си : преди около месец се проведе поредното издание на OpenFest (двудневен лекционен фестивал в името на отворения код и свободния софтуер като цялоWink, на който оставих около 350 лв. за седем книги на издателство O'Reilly, които дори бяха с 40% отстъпка. Досега съм прочел само една от тях, но тя малко по малко ще започне да възвръща вложените пари за нея, особено след като наскоро получих дългоочакваното длъжностно повишение на работа... След няколко месеца знанията от книгата, за която съм дал около 50 долара, ще са ми донесли много повече.

Изводът : образованието е една дългосрочна инвестиция, затова не съжалявайте, че сте дали еди-си-колко пари за него, защото рано или късно, тези пари (а дори и повечеWink могат да се върнат при вас. Образование не се придобива от университета, а от личния подход. Малко хора разбират, че университетът полага само основите, а истинските знания и развитие се придобиват в професионалната сфера.

На това мога да кажа само БРАВО!!!!!!!!:eusa_clap::eusa_clap::eusa_clap:
Съжалявам Коце, но не мога да се съглася с теб. Не казвам, че не е така. Да, ако си работиш по това, което си учил да в крайна сметка ти се изплащат нещата. И до някъде си прав..но...

Но не е правилно да е толкова скъпо,значи излиза,че за да учиш висше трябва да си богат. Ако съм финансово затруднена.. и пестя от всичко дори от закуски?? И какво се оказва...примерно майка ми и баща ми изплащаш кредит за апратамент, вноската е 700 лв...При което семейството ни изкарва 1300 за 4 човека. И демек за да се храним, отопляваме и живеем ни остават 600 лв...и те трябва да дадът 500 лв. за атлас...и демек един месец ще живеем на фотосинтеза и подаяния?? Безумно е..тъпо е и не може да ме обеди никой, че е нормално. Повечето хора нямат възможност да отделят 500 лв. за атласи/книги/учебници.Това е същото като да теглиш кредит..трябва да имаш пари, за да вземеш пари..тук е същото, трябва да имаш пари за да учиш...
Никой не казва,че в образованието не трябва да се влагат пари,напротив,то няма как иначе,но просто е абсурдно да ти се искат 500 лева (на старо!) за нещо, което при това е задължително за да се явиш на лекция/упражнение. Гери в случая според мен е напълно права, излиза,че образованието е за багати,което е абсурдно.
Не е на старо бе, кога съм го казала? Huh Е, малко е поскъсано от многото години по складовете, но като се знае, че нещото е от 80 и някоя година (както и 80% от учебниците ми- вече са антикиWink, направо си е перфектно! Но добре, че беше колежката- иначе 1000лв. щяха съвсем да ме убият.
Абе до тук за няма и 3 месеца съм хвърлила:
500лв.- семестър
500лв.- атласи
около 100лв.- учебници
50/60лв.- разни други глупости от сорта на престилка (скоро ще се купуват и някакви други гумени, които били по- скъпиWink.

И това за семестър Confusedad: А моите са 11 или 12, не помня точно, което дори не искам да го мисля.

Иначе днес стигнах до фундаменталния извод, че алкохола и цигарите няма да ме убият, за наркотиците не съм проверявама, ама ХИМИЯТА ще ме довърши!:puke2:

Ей това да искаш да се грижиш за животни си е чиста проба извращение!:laugh:
За химията си е така , ммен 3-та година ме убива и трови лека по-лека...
Щом не е чисто нов си е настаро...но това няма значение при положение,че струва 500 лв.За тея пари ще искам от печатницата да излезе.
Айдеееее вече и официално съм дипломиран бакалавър. Big Grin
а Честито!
Браво бре, честито Илиянски! Сега само магистратура и докторантура и си готов за професураSmile
Благодаря! Smile

Любак, времето ще покаже Smile
Искам да се оплача.
Уча си аз до 5 сутринта, ставам в 9 за да продължа да уча, защото утре (15 февруариWink имам изпит по официалната програма. И какво става днес преди половин час ми се обажда на една колежка, за да ми каже,че изпита бил днес понеже така са се разбрали с преподавателя??? Е не са ли долни селянки..баси мицелите. Не стига,че се опитват постоянно да ни прецакват с моята приятелка от Унито, ама това вече е безобразно. Кажете ми как сега да не им строша главите и да не ги излежа?
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11