Iron Maiden Bulgaria Forum

Full Version: MAIDEN ENGLAND TOUR 2012/2013/2014
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Това обявяване на дата по дата и разпродаване на стадиони за часове не вещае нищо добро за обикновения български фен.Гадно е,защо не съобщават за цялото турне и да си направим сметки....
Кофти, наистина, но така правят почти всички напоследък. Metallica и те така обявяват. По неписан закон датите в Източна Европа ще бъдат последните обявени най-вероятно.
Вече и мен почват да ме дразнят сериозно. Това на час по милиграм ми идва в повече.:edmad:
2 седмици не са обявявали нищо..... :edmad:
Вчера чух доста интересни новини за "Евентуалната" дата на MAIDEN в София.. Спряга се нещо от сорта на 26-27 Май... което е доста по-рано от това което очаквах.. но и не е нелогично, имайки предвид че се спраят 01.06 Букурещ, а на 5 са в Париж и от там потеглят към Германия и Швеция.

Любопитното е и че гърците и сърбите също са пуснали слухове за около края на май съответно в Атина и Белград. Малко странно и прекалено на гъсто ми се струват толкова много дати на балканите.. вие как мислите?

Другото интересно е, че до година май това ще са концертите гласят се и още няколко големи имена, които ще ви вържат с по 150 - 200 лв билет ...

Имена които се спрягат са SLASH, ROLLING STONES, METALLICA(пакWink, SLIPKNOT, SCORPIONS,
както знаем вече се потвърдиха и други слухове като ROGER WATERS, BON JOVI, RAMMSTEIN, DEPECHE MODE....

Доста... големи и на брой имена

Което за съжаление ми подсказва че име като Maiden e доста рисково от към посещения и дано не бъдат забити в някакъв фестивал.

Друго любопитно е че България ще остане с още един промоутър по-малко. Промоутър който ще се откаже от рок и метъл концертите и ще си смени концепцията ... разбира се заради пари Sad Това за пореден път доказва теорията че в България концертите много рядко се правят за феновте. Хората който го правиха вече не се занимават с това .. и хубавия концертен живот залезе миналата година..

Сега ни очакват само наливане на кинти за да пълним търбусите и куфарчетата на мутри, наркомани, бизнесмени и педерасти
Малки концерти няма да има.. или по скоро ще има ъндърграунд събития, и концерти от сорта на Tarja Turunen ще влезнат в този диапазон. Ако някой се престраши да покани някоя група, която до сега е събирала известно количество публика като например AMORPHIS, PARADISE LOST, MOONSPELL. то те ще са обречени на 100-200 души максимум посещение.

Това е което исках да кажа .. Извинявам се за дългия пост Smile
Правилни наблюдения, Нико, така е. В България имаше много маймуни на клона и всички искаха да папат по много, а всички умни хора знаят, че добрите бизнес перспективи идват от дългосрочните инвестиции, дългосрочните планове и преценката на пазара.
Гъстите дати на Балканите обаче нека не те притесняват, ако наистина имат концерти насам, е логично да направят всичките нагъсто- сещаш се как бяха в Унгария и Клуж на следващия ден.
Dragontear Wrote:Вчера чух доста интересни новини за "Евентуалната" дата на MAIDEN в София.. Спряга се нещо от сорта на 26-27 Май... което е доста по-рано от това което очаквах.. но и не е нелогично, имайки предвид че се спраят 01.06 Букурещ, а на 5 са в Париж и от там потеглят към Германия и Швеция.

Любопитното е и че гърците и сърбите също са пуснали слухове за около края на май съответно в Атина и Белград. Малко странно и прекалено на гъсто ми се струват толкова много дати на балканите.. вие как мислите?

Аз мисля, че е напълно нормално датите за Балканите да са нагъсто, стига да станат реалност де Wink

Dragontear Wrote:...Другото интересно е, че до година май това ще са концертите гласят се и още няколко големи имена, които ще ви вържат с по 150 - 200 лв билет ...

Имена които се спрягат са SLASH, ROLLING STONES, METALLICA(пакWink, SLIPKNOT, SCORPIONS,
както знаем вече се потвърдиха и други слухове като ROGER WATERS, BON JOVI, RAMMSTEIN, DEPECHE MODE....

Доста... големи и на брой имена...

Тук съм заинтересован от Slipknot (защото ги слушам от създаването им, и благодарение на оня, наш любимец не ги гледах миналата годинаWink, Rammstein и според зависи от билета и Metallica... С Slipknot не бих отказал и 1 по-екстремна банда от типа на Heaven Shall Burn или Parkway Drive :w00t:....

Dragontear Wrote:...Друго любопитно е че България ще остане с още един промоутър по-малко. Промоутър който ще се откаже от рок и метъл концертите и ще си смени концепцията ... разбира се заради пари Sad Това за пореден път доказва теорията че в България концертите много рядко се правят за феновте. Хората който го правиха вече не се занимават с това .. и хубавия концертен живот залезе миналата година..

Сега ни очакват само наливане на кинти за да пълним търбусите и куфарчетата на мутри, наркомани, бизнесмени и педерасти
Малки концерти няма да има.. или по скоро ще има ъндърграунд събития, и концерти от сорта на Tarja Turunen ще влезнат в този диапазон. Ако някой се престраши да покани някоя група, която до сега е събирала известно количество публика като например AMORPHIS, PARADISE LOST, MOONSPELL. то те ще са обречени на 100-200 души максимум посещение...

Ако не е тайна, кой е този промоутър?... Мисля, че се досещам, но все пак не съм сигурен на 100% Smile
Относно концертите на Maiden - проблемът не е, че концертите са на гъсто, а че са в повече. Не виждам как ще има повече от 3 концерта на Балканите. И тук става интересното - дали ще пренебрегнат Гърция за първи път от Dance Of Death World Tour или ще "изгори" евентуален концерт в Сърбия или Румъния. Но това нас сякаш не ни бърка много Smile Макар че предпочитам да се лашкам до Белград или Букурещ, от колкото до Атина. Smile

Относно промоутърите и обявените концерти - всеки следващ обявен голям концерт е заплашен от малки продажби. За всички е ясно, че най-добре посетеният концерт догодина ще е този на Bon Jovi. Причини много и те са известни. От този факт най-много би пострадала посещаемостта на Depeche Mode. Но да видим какво имаме - 2 метъл (да, включвам и концерта на Maiden) и 3 рок концерта. Та, нашите любими заблудени метъли, които наричат всичко, което е рок диско и за съжаление съставляват по-голямата част от метъл общността в БГ, ще се интересуват от тези два концерта - Maiden и Sofia Rocks. Интересно е какво ще направят Loud по въпроса. Та стават да речем 3 големи метъл концерта. Не мисля, че при едни разумни цени на билетите, примерно между 45 и 120 лева, и разумна организация, ще е проблем да се събере достатъчно публика за Maiden. А и сега е момента всички да се юрнат заради ретро турнето, след като ореваха орталъка, че не са дошли за Somewhere Back In Time.

Иначе като цяло е ясно, че концертния живот в БГ е меко казано пренаситен. Ще се разчисти доста от плявата като покрай това ще си заминат и някои читави организатори. Шансовете за интересни "малки" концерти за мен са илюзорни, така че ще продължат да се канят предимно разни европейски(Да, британските банди не влизат в това числоWink паъур-симфо-траш банди и ще продължим да стоим в страни от актуалните имена в концертния живот по света.
Догодина концертният живот у нас ще е майка плаче, грамофон свири. След 2011 мислех, че няма накъде да падаме надолу, но явно, по наша традиция, продължаваме да копаем надолу. БЕК-овете решиха да подсекат злобно СМЕ с Бон Джоуви 2 дни след Депеш. За Джоуви слушам, че продажбите вървели добре, въпреки безумните цени. За Депеш били доста по-зле, но не фатално, а и има още много време. За съжаление от това пренасищане най-потърпевши вероятно ще са Рамщайн, на които се надявам да отида, понеже изпуснах 2010. Един концерт на Мейдън тук може да подейства като последната песъчинка върху пясъчна кула, след която всичко се срива. За съжаление съм скептичен по отношение посещаемост на Мейдън в София, при толкова много концерти догодина и още, които предстои да бъдат обявени. Разбира се, надявам се реалността да ме опровергае.Big Grin
Честно казано въобще не ми пука кой какво вкарва и изкарва,коя група ще идва и дали някакви продажби вървят или не.Ако искам да гледам някой няма да чакам сулю да го покани,а ще си направя сметка къде и кога мога да си позволя.А иначе концерта,който не трябва да се пропуска е Kreator,Morbid & Nile.Резачкаааа....
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33