Iron Maiden Bulgaria Forum

Full Version: MAIDEN ENGLAND TOUR 2012/2013/2014
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Беше ясно какво ни чака... Поне съм доволен, че парчето, на което най-много държа от сета (и всъщност единственото, което не бих сменил, ако набарам лампата на Аладин Smile ) остава...
Екстра си е сетът, нищо му няма. Затова харесвам Мейдън, защото няма ощетени фенове - с това тук да свирим това, а там друго. Да някой не са ги гледали от 2007 и не са гледали тези парчета, но това си е техен проблем. Други са ги гледали само миналата година 15-20 пъти и това пак си е техен проблем, че ще ги гледат за Н-ти път тези парчета. И в двата варианта не виждам нищо лошо, важното е да се разбием на макс и да стане добро шоу!
Така, изчаках все пак да стане ясен целия сет.
Плюс:
- включването на Revelations
Минуси:
- отпадането на The Clairvoyant
- Wratchild...

Изводи:
- Когато отпадат два от петте акцента за мен от предишния сет и се заменят само с една от тяхното ниво, може да се каже, че не съм очарован, но това е положението. Очаквано
- Който е слушал на живо Infinite Dreams преди 26 години, слушал. Smile

Размисли със заченки на разсъждение:
- Предвид, че трета година се прави едно и също турне, сега беше много удачен момент да се избухне с разнообразен сет, но този кораб отплава още миналата година Big Grin Да, факт, Мейдън свирят едно и също, за да няма ощетени, но и през 2005(Eddie Rips The World Tour), и през 2010(когато 2/3 от сета беше с парчета след 2000) турнетата минаха само през Северна Америка и Европа, така че нямаше да е някакъв прецедент.

Иначе, ако се абстрахираме от обстоятелствата, сета сам по себе си е силен, но предполагам всеки тайничко се е надявал тази година да има нещо по-така(да подскажа - Infinite Dreams). Smile
Прав е Стефан,това не е мрънкане а фенска критика.Прекалено много обичаме тази група за да останем безразлични към случващото се.А аз си имам една скромна и невъзможна мечта- искам да присъствам на Мейдън концерт,където отсъства Fear of the dark.Във всички "исторически" концерти това парче просто стои нелепо....За съжаление машината на времето не ми работи.За мен сетлиста е разочарование....и все пак ще ги гледам два пъти.Обичам ги,пущиняците....
mickthomson Wrote:Екстра си е сетът, нищо му няма. Затова харесвам Мейдън, защото няма ощетени фенове - с това тук да свирим това, а там друго. Да някой не са ги гледали от 2007 и не са гледали тези парчета, но това си е техен проблем. Други са ги гледали само миналата година 15-20 пъти и това пак си е техен проблем, че ще ги гледат за Н-ти път тези парчета. И в двата варианта не виждам нищо лошо, важното е да се разбием на макс и да стане добро шоу!

Ми то по тая логика да бяха сврили сета от 2011 още една година, защото някои от нас бяха чутовно прецакани от г-н п.п. и не можаха да го видят, а той беше уникален, за разлика от това сега, което се дъвче от 100 години. И аз наистина се чувствам адски ощетен, че не можах да присъствам на концерт от това турне. (под някои от нас визирам хора, които имаха желанието на всяка цена да отидат на концерт, но имаха финанси само за един, и заради прекалено късното обявяване, че фестивала пропада, нямаше как да си уредят ходене на друго мястоWink

А "Fear of the dark" е просто последния пирон. Ама нормално, през 2010 правиха уж с по-новите неща тур, ама пак до болка познатите и дъвкани 100 пъти неща ги имаше в доволно количество, така че няма какво да се учудваме.
Fear of the dark я нямаше на Early Days тура.След като феновете на концерти я припяват толкова(найWink много ,трудно могат да я изключват от сетлиста...

Не,че няма да им се кефя,но бих заменил първите 4 песни за Children of the damned,Prowler,Hallowed be thy name,Infinite Dreams ,щеше ми се да направят изключение и за ATSS .Да знам ,че на турне с такава тематика първите 2 песни са задължителни ,но някак си никога не са ме изпълвали с такъв кеф и могат да ги сменят :rockdevil:

И все пак като си представя 7 син ,Фантома,Откровението и другите и настръъъхвам ......
Да си пожелаем дотогава Янко да не падне пак да се претрепе от някоя сцена ,Борисчо да е здрав ,че заради тях 2мата имам отменени концерти ,за които вече съм си купил билет (София 2000 и Вроцлав 2003).Стефчо ,Ники ,Адрианчо,Дейв и те да се пазят ...
Има две песни на Мейдън които не харесвам - Wratchild и Mother Russia. Така че, за първата е ясно какво мисля. Не съм голям фен и на Sanctuary като завършваща песен.

Но... В крайна сметка не решаваме ние.

Освен това, ако се замислиш, хората, които пътуват и посещават много концерти на групата не са болшинството, не знам дори и 1000 дали са. Т.е., голяма част от публиката е слушала Мейдън "на живо" 0-1-2 пъти, а ако са от "нормалния свят" 5-6-7. Те не живеят почти ежедневно с мисълта кога ще ги видят пак на живо.

За тях този сетлист е идеален. Всъщност, ако преди 10 години ни го бяха предложили щяхме да се изпотерпем от радост. Просто сме се поразглезили. Дори и ние тук.

Аз не съм от прекомерно пътуващите, ще ми е 6-ти концерт. На братовчедка ми ще е и е втори, след Румъния миналата година и момичето снощи си каза - не ми пука, каквото ще да свирят. Всички ги обичам. Нали ще ги видя. А сестра ми, която няма да може да дойде, умира от яд, въпреки че гледахме турнето заедно 2 пъти миналата година.

Та, спокойно. :rockdevil:
RostiR Wrote:Те не живеят почти ежедневно с мисълта кога ще ги видят пак на живо.

А не би ли трябвало да са по-важни тези, които живеят ежедневно с мисълта кога ще ги видят пак? Тези, които броят дните от момента в който концерта е обявен, а не тези, за които това е поредния концерт от стотиците, които ще се проведат този година в България и околностите и ще се кефят на Fear Of The Dark и The Number Of The Beast, но не могат да назоват 5 песни от последните 4 албума на групата?

И съжалявам, ама 1% не мога да приема схващането, че щом Мейдън ще са там, всичко е наред и трябва да се радваме. Ако беше така, по-добре да ги взимаме с нас и да ходим в The Black Lodge да пием бира, кво ще висим пред тая зала цял ден за да докопаме заведните огради?


Несправедливо щяло да бъде, казвате спрямо тези, които не са ги гледали да не чуят The Number of the Beast? A справедливо ли е спрямо мен да не съм чул никога "Dream Of Mirrors"? Справедливо ли е спрямо феновете на това, което ПРАВЯТ В МОМЕНТА, а не, това, което са правили преди да се родим? (това не значи, че не се кефя като ненормален на албумите от преди 25-30 годиниWink
Защото тези бедни ущетени фенове, които заслужават да чуят Нъмбъра и Фиъра и се налага да се свири заради тях реално са имали възможност да ги чуят 1000 пъти, ако са имали чак толкова голямо желание, то аз никога не съм имал възможността да чуя своята най-любима песен, защото все пак съм бил на 12-13 години тогава.

Да оставим това настрана, дори от албумите преди 1990 има уникални парчета, които също бих дал всичко за да чуя, но вместо това пак се върти само едно и също. Аз в това няма как да видя накаква справедливост спрямо който и да е фен на Мейдън.

Вижте плейлистите на едни Helloween примерно - бил съм на 5 техни концерта (2 от тях в поредни вечери, което задължително означава, че са били с еднкъв сетWink , ако не се лъжа, на Мейдън ще станат 9 след по-малко от месец. Но ако тръгна да броя, съм чул поне 2 пъти повече РАЗЛИЧНИ парчета на Helloween на живо, отколкото на Maiden.
Morticia Dickinson Wrote:Моите 5 концертчета не могат да се сравняват с концертите на онези фенове, които имат по 15 от лег! Те какво да кажат?

Ама живи да ги ожалиш тия, дето ходят на по 15 концерта от leg. Горките те. Просто да не ходят, ебати!

Аз няма да ходя в Сърбия, нито в Будапеща. Бих отишъл, стига да имаше НЕЩО, което да направи тези концерти малко по-различни от миналогодишните. Не ми се гледа едно и също триста хиляди пъти. Още миналата година, след като за два месеца посетих три концерта на Мейдън, усетих, че ми ENOUGH е слушането/гледането на тоя сетлист.
Аз най-отговорно мога да заявя, че отивам в Белград заради страхотното преживяване от пътувеането с още фенове и приятели и чак след това - заради самия концерт. За това и там не смятам да се бутам за огради, а да си пия биричката. Smile
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33