Iron Maiden Bulgaria Forum
Вашата музикална 2008... - Printable Version

+- Iron Maiden Bulgaria Forum (https://ironmaiden-bg.com/forum)
+-- Forum: Iron Maiden - България (https://ironmaiden-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Общи приказки (https://ironmaiden-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Thread: Вашата музикална 2008... (/showthread.php?tid=359)

Pages: 1 2

Вашата музикална 2008... - Ludnichar - 27th December 2008

Идеята на тази тема (пусках такава мисля че и миналата годинаWink е всеки от нас, който има съответното желание да напише с няколко изречения как мина за него музикалната 2008, да изреди албумите и съответно парчетата от тях, които е харесал! Също така да сподели разочарованията си и очакванията си за 2009... А защо не и да разкаже за контцертите които е посетил! (особено тези нас, които успяха да посетят концерти на Мейдън Big Grin )

Вашата музикална 2008... - the_trooper - 27th December 2008

2008 аз лично ще запомня с това, че видях на живо METALLICA и то от втория ред на фронтстейджа.Беше велико.Естествено и с излизането на Death Magnetic...Също така отново от първа линия успях да видя и още две много любими групи- Kiss и Whitesnake.Oт Kiss успях да се сдобия с перце, даже Gene ми се изплези поне няколко пъти Big Grin На Snake пък Ковърдейл ми се усмихна Big Grin Супер яки преживявания.Другите концерти които посетих бяха Thin Lizzy и Tarja Turunen.AКо трябва да подредя концертите любимост биха изглеждали така:

1.Metallica
2.Kiss
3.Whitesnake
4.Tarja
5.Thin Lizzy

Разочарования - това че отложиха концерта на Firewind, че AC DC бяха "с единия крак в България" а всичко пропадна , и накрая но не на последно място, че не успях да отида на Slayer.....2009 така като гледам се очертава дори по-силна от тази, толкова много добри концерти и то през по-слабия концертен сезон у нас.Нямам търпение да видя кои групи ще дойдат лятото.

Eдит: Също така много се радвам че успях да видя Down на концерта на Металика.Фил Анселмо е нечовек! Пък и това е единствения шанс да се видят двама членове на Пантера, които много харесвам.

Вашата музикална 2008... - vgeorgiev - 28th December 2008

2008ма засега е най-силната ми концерта година. Ако трябва да направя класация, то тя би изглеждала така :

1) Metallica (защото ги видях за пръв път, при това държейки се за преградите, пък и самото им турне беше най-силното евърWink

2) Maiden ( на второ място, защото вече ги бях видял в София, но пък и защото ми беше и първия концерт извън България /в Румъния/ )

3) Manowar ( защото това беше групата, която ме открехна към тежката музика, и все пак...кожа, мускули и здрави китари - какво повече? )

4) KISS ( защото са велики и правят страшно шоу - и все пак Gene Simmons :edrool: )

5) Kamelot ( при по-други обстоятелства около концерта на Whitesnake те щяха да са номер пет, но заради досадните 3 часа чакане и "концертното" изпълнение, което ни поднесоха...слагам Камелот, които направиха (поне според менWink доста спретнато шоу )

Вашата музикална 2008... - Dragontear - 28th December 2008

1 Kamelot, Firewind, Forever Slave

2 Sonata Arctica

3 Irfan

4 KISS

5 Whitesnake,[B] Def Leppard[/B]

6 Alice Cooper

7 Slayer,In Flames

8 Metallica

9 Iron Maiden

10 Cradle of Filth

11 Crematory

12 Tarja Turunen

[B]Това са моите концерти тази година за албуми още не съм обмислял кой м ие на първо място но за концертни разочарования мога да посоча
[/B][B]Whitesnake, Tarja Turunen, Metallica,Cradle of Filth

Фаворити пък са ми концертите на:
Iron Maiden, Kamelot, Firewind, Sonata Arctica
[/B]

Вашата музикална 2008... - Morticia Dickinson - 29th December 2008

Така за албуми, не съм слушала нищо освен новия на Гънс.И разочарованието бе голямо, за толква време очаквах албума да ме порази,а да ми доскучае.

Разочарованията за 2008 от чисто музикален аспект са за пропуснати концерти на W.A.S.P. и Apocalyptica, първия защото открих тази група твърде късно , а вторият защото на другата сутрин имах матури.Очаквах и Мейдън да минат с това туне през БГ, ма не стана.

1. Whitesnake and Def Leppard - супер излагация,на всичкото отгоре валя дъжд, оня пя на плейбек и припаднах. Супер разочарование от този ден.

Относно положителното на 2008. Най-добрата ми от към посещеие на концерти (цели 12).Имах възможноста да се срещна, да се снимам и да си взема афтограф от много любими групи като: Kamelot, Firewind, Sonata Arctica, Crematory, Mike Terrana. Както и поне да ги видя на сцената : Down, Cradle Of Filth, Iron Maiden. Също така и ми е ценна, и на придобивки.
Относно концертите ги групирам така:

1. Iron Maiden (безусловно заемат това място, въпреки че ги видях за 2-ри път тъпката беше по-силна и от 1-вия,плаках 3-йно повечеWink.
2. Kamelot and Firewind (Неверотен концерт, най-добрия в БГ след Мейдън като емоция и прекарванеWink
3. Cradle Of Filth (Да видя Дани на 2 ръце разстояние и да се изненадам,че нямаше грам пого и успях да се насладя на мах от концерта, безценно.)
4. Crematory (невероятен звук в Христо БотевWink
5. DOWN (само DOWN, отидох заради тях.Започнах да слушам метъл през 2000 с Пантера дълго ми бяха любима група, и просто да видя този човек на БГ земя...нямам думи.)

Очаквания за 2009.
Новият Албум на Heaven And HEll да е страхотен
Да видя на БГ земя Guns n Roses
Да издържа този път на оградата на Maiden в Сърбия (за това трябва този път да съм здрава и да мога да издържа, както издържах тукWink.
ПОвече концерти на любими групи.

^Имах си аз да кажеш за Cradle добра дума.

Вашата музикална 2008... - Morticia Dickinson - 29th December 2008

Ще класирам и концертите.

1. Iron Maiden
2. Kamelot and Firewind
3. Cradle Of Filth
4. Crematory
5. DOWN
6. Sonata Arctica
7. KISS
8. Alice Cooper
9. Slayer
10. Def Leppard, Whitesnake
11. Tarja Turunen

Вашата музикална 2008... - Morgoth - 29th December 2008

1. Iron Maiden/ In Flames
2. Twisted/WASP
3. Tarja
4. Metallica
5. Leppard
6. Alice Cooper - хванах само бисовете за тва ласт плейс Smile

Албумите: Металика нещо не ми харесва, не им се получава опита да направят нещо старо...
In Flames: Добро, но малко допирни точки със старите албуми и не го харесах първоначално, въпреки това след като чух част от парчетата на живо си промених мнението Smile
Whitesnake: И той не ми хареса, ма тоз на Лепард си струва Smile
Гънс: Не съм го слушал, ма скоро ще променя това
Maiden Heaven - без 2,3 кавъра всичко друго ми харесва Smile

Тва се сещам за сега Smile

Вашата музикална 2008... - mickthomson - 30th December 2008

ами за мен изминалата година, беше малко посна откъм големи звезди. посетих единствено концертите на Металика и на Мейдън в Атина. иначе на бг групи доста концерти посетих през годината.
не мога да кажа, кой концерт ми хареса повече(на Металика или на МейдънWink.
Металика ги видях за пръв път на няколко ш**** метра от мен, чувството беше неописуемо. а барабар с тях, видях и не кой да е, а Фил Анслелмо, също на няколко ш***** метра от мен, просто нечовек.
Мейдън ги гледах за 2-ри път(живот и здраве февруари за 3-ти :rockdevil: )
но чух/видях песни, за които не съм се надявал, че ще чуя в този живот...... абе нямам думи
ад, ме е че не отидох на концерта на Slayer

за албумите:
Cavalera Conspiracy - Inflikted - много добра работа на братята Кавалера, албума е убиец
Soulfly-Conque - Макс е нечовек
Roadrunner Records - Annual Assault - малко сборна формация е тука, но доста добри парчета има
Maiden Heaven - също доста ми харесва
Korpiklaani - Korven Kuningas - идеална музика за разпускане

Вашата музикална 2008... - Ludnichar - 30th December 2008

През 2008 посетих 2 много бележити концерта!
На 5 юли бях в Каварна за да чуя MANOWAR! Концерта беше уникален, нечовешки добър, пък кой каквото ще да хейтърства!
На 4 август заформих мечтания от много време хеттрик - отново видях IRON MAIDEN, този път в Букурещ!

От към преслушване на нови албуми не се справих добре... Почти не съм експлорвал нови групи, и общо взето слушах само новите албуми на групи, които вече съм слушал и харесвал!

Челно място в класацията за албум на 2008 държи шедьовъра на финладски индъстриъл олигофрени - RUOSKA! Rabies беше третия албум, който издадоха от както съм им фен (преди това имат още 2, ама те не са толкова добриWink и успяха да задържат летвата също толкова високо!
Бързаците от Dragonforce също издадоха супер добро творение като албум! Колкото до песните - не вярвах, че ще успеят дори да наближат шедьовър, като Through The Fire And Flames (който от вас е чувал групата 100% това е парчето, с което прави асоциацияWink обаче тия психопати не само я достигнаха, но и я надминаха! Heroes of Our Time е нечовешки добра - личния ми фаворит за парче на 2008!

Други мои любими групи, които издадоха през 2008 и се представиха добре са Divinefire, Turmion Katilot, Machinae Supremacy... Останах разочарован от Oomph! и Eisbrecher...

И в една отделна категория ще поставя албума на една моя наистина адски любима група - ELVENKING! Two Tragedy Poets със сигурност е добър албум, но не е това, което очаквах от тях! След тоталната изрудщина The Scythe очаквах нещо малко по-различно като следващ албум...

Това в общи линии е за мен, даже май малко се поувлякох... Очаквам 2009 да е по-плодотворна от към албуми на любими групи... А като се има предвид, че Рамеца би трябвало да издадат почти 100%, е много вероятно това да се случи! Smile

Вашата музикална 2008... - Schw3da - 3rd January 2009

Тази година бях на 6 концерта, като останах доволен от всичките Smile. Доста трудно е да ги степенувам, но може да пробвам.. нещо такова:
1.Manowar - неоспоримото първо място. 5 часа на оградите, личен поздрав от Ерик Адамс и глухоням за дълго време след това (само на Slayer успях да издам някакви звуци, предимно нечленоразделниWink.
2.Slayer - машината си е машина - дойде, сгази ни, каза "тенк ю" и си тръгна, без да имам глава.//Таря - дойде, гледах я, очарова ме и още дълго няма да мога да я забравя.
3.WASP - много любима група, страхотен концерт//UDO - цели 7 класики на любимото ми чудовище Accept, което не можах да гледам едно време в Каварна.
4.Алис Купър - не съм му фен, но се падаше между Меноуор и Слейър - готино шоу беше Smile

Изпуснах Металика... но мисля, че след Слейър и да бях отишъл, все тая...