Iron Maiden Bulgaria Forum
STEVE HARRIS издава солов албум на 24 септември - Printable Version

+- Iron Maiden Bulgaria Forum (https://ironmaiden-bg.com/forum)
+-- Forum: Iron Maiden - България (https://ironmaiden-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Новини (https://ironmaiden-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Thread: STEVE HARRIS издава солов албум на 24 септември (/showthread.php?tid=683)

Pages: 1 2 3 4 5 6


STEVE HARRIS издава солов албум на 24 септември - Dragontear - 18th July 2012

EMI Music с гордост обявяват излизането на дебютния соло албум на основателя на Iron Maiden Steve Harris. Озаглавен 'British Lion' и съдържащ десен песни, по които Steve и неговите сътрудници работиха през последните няколко години между турнетата и изданията на Iron Maiden, това е албум, който ще изненада и очарова музикалните фенове в цял свят.

[Image: steve-harris-british.jpg]

С подчертано хеви рок звучене този дебют е събрал в себе си богата палитра от звучения. С помощта на Kevin Shirley на продуцентския стол, който има заслуги за албуми на Iron Maiden, както и на Led Zeppelin, Journey и Rush сред много други, това е албум, който ще ви впечатли и заинтригува.
От ръмжащите рифове в откриващия залп This Is My God през мрачната баладичност на следващата я Lost Worlds, която разкрива извисяващите се вокали на Richard Taylor, става ясно, че 'British Lion' е напълно различен звяр от Maiden.
Колкото до заглавието 'British Lion': "Винаги съм се гордял, че съм британец," обяснява Steve, "Не виждам причина да не съм. Това е огромна част от моята същност. Но това не е някаква позьорщина или пък опит да поучавам, това въобще не е политическо изявление. Това е подобно на подкрепата към твоя местен футболен отбор. Просто мисля, че тя насочва към една силна образност, която съвпада със звука."
С Iron Maiden, Steve Harris се превърна в един от най-разпознаваемите и успешни посланици на британската музика на световната сцена. С издадени 15 студийни албума, продадени в над 85 милиона копия в цял свят и изпълнели над 2000 концерта в 58 страни по време на 35-годишната история на групата, неговото влияние е наистина глобално.
И сега с 'British Lion', Steve излиза от сянката на Iron Maiden, за да представи една различна страна на музикалните си възгледи.

Списъкът с песните в 'British Lion' е следния:

1.This Is My God
2.Lost Worlds
3.Karma Killer
4.Us Against The World
5.The Chosen Ones
6.A World Without Heaven
7.Judas
8.Eyes Of The Young
9.These Are The Hands
10.The Lesson
[Image: steve_harris-british_lion_-26009_3001.jpg]STEVE HARRIS издава солов албум на 24 септември - Maidencheto - 18th July 2012

Интересна новина, много ме зарадва! Нямам търпение да чуя албума!


STEVE HARRIS издава солов албум на 24 септември - novakova - 18th July 2012

Ти да видиш!


STEVE HARRIS издава солов албум на 24 септември - stiff - 18th July 2012

Мисля, че никой не очакваше такова нещо, особено след като години наред Стив твърдеше, че няма какво да предложи извън Maiden, защото дава всичко за основната си група, на която съвсем между другото е и шеф Smile
Също така, мисля, че албумът ще бъде смазан от редовите метъл тъпунгери, защото няма как да не е чисто и просто рок албум с много влияния от UFO, Thin Lizzy, Led Zeppelin, The Who, Golden Earring и прочие, а както се убедих на последната Каварна, редовият метъл тъпунгер в България не се интересува от класически хард рок.
Лично аз съм супер доволен Smile


STEVE HARRIS издава солов албум на 24 септември - Leviatan - 18th July 2012

Това е новина! В първиямомент си помислих, че е някаква тотална дезинформация, но явно е факт. Изненадващо и прелюбопитно!


STEVE HARRIS издава солов албум на 24 септември - guberman - 18th July 2012

Това не е истина,да не е някакъв майтап.Стиви и солов албум,просто не вярвах,че такова нещо е възможно.Нямам търпение,ИСКАМ ГО....
Страхотна обложка,а?


STEVE HARRIS издава солов албум на 24 септември - Dragontear - 19th July 2012

Интересна новина наистина
Точно това не го очаквах никога

Страхувам се обаче, че доста ще бъде оплют албума защото няма да бъде разбран

Както каза Стифф, мисля че албума няма да е нищо общо с Мейдън, а повечето хора ще очакват това.. Също така дори няма да е метъл .. а 80 от лумпените също ще очакват това....

Аз съм много любопитен да го чуя какъвто и да еSmile


STEVE HARRIS издава солов албум на 24 септември - Dr. Feelgood - 19th July 2012

Споделям мнението, че албумът ще си е хард рок. И who cares какво ще кажат тукашните профани... Те нито разбират класическите хард рок групи, както е казал Стифф, нито пък се интересуват от неща като Avenged Sevenfold, BMTH, Architects, Trivium, Asking Alexandria и т.н. Дай им пауър и симфо метъл бози. Така че пак казвам... who cares. Албумът си е свръх изненада за всички, така че това автоматично се превръща в едно от най-очакваните есенни издания.


STEVE HARRIS издава солов албум на 24 септември - Morticia Dickinson - 19th July 2012

Нещо на мен не ми се нрави тази новина. Имам нещо притеснително, не че няма да си го взема де, ама искам да знам защо изведнъж е решил така.


STEVE HARRIS издава солов албум на 24 септември - mickthomson - 19th July 2012

Dr. Feelgood Wrote:Споделям мнението, че албумът ще си е хард рок. И who cares какво ще кажат тукашните профани... Те нито разбират класическите хард рок групи, както е казал Стифф, нито пък се интересуват от неща като Avenged Sevenfold, BMTH, Architects, Trivium, Asking Alexandria и т.н. Дай им пауър и симфо метъл бози. Така че пак казвам... who cares...

Абсолютно е така! На Sofia Sucks, така де, Rocks, около мен масово не знаеха, аджеба кои са Heaven Shall Burn - а момчетата просто ни изкъртиха, убийствен концерт - разбира се беше малко кофти звука. Същото беше и с Trivium (то това бяха и бандите заради, които посетих въпросното мероприятиеWink, млада и надъхана банда, която се радваше от сърце, че са хедлайнери, а Бай Ганьо масово напускаше стадиона. Както и да е.
За албума на г-н Харис, каквото и да кажат, не ми пука. От доста време не се влияя от тъпи мнения по разни сайтове и форуми, написани от разбирачи. Ще чуем албума, и всеки ще прецени сам за себе си Wink :rockdevil: