Такаааам... Отношенията ни с този албум претърпяха промени през годината от която излезе, та ще опитам да разкажа долу горе за какво става на въпрос...
В началото, когато слушах Бенджамин и гледах клипа, направо ми идеше да зарева... Това което слушах за мен беше направо отвратително и като си представех, че идва от Мейдън направо не искам да се сещам...
Та започнах да очаквам малко песимистично албума, но въпреки това той ме разочарова, и то много! След първите няколко слушания единствената песен, която ме грабна беше The Pilgrim и донякъде These Colours Dont Run... Времето минаваше, а аз така и не харесвах албума... Слушах го доста рядко и наистина така и не успяваше да ме спечели! Обаче датата 14.03 наближаваше и аз си наложих, че независимо дали искам или не ще слушам този албум, ще го науча наизуст и няма да стана за смях, незнаейки текстовете... И така задълбочавайки се в тях сякаш започнах малко да променям мнението си за него... По това време го слушах много повече, отколкото в началото и открих ново 20... Една песен, велика, уникална, която сякаш преди бях слушал с други уши - For the Greater Good of God! И до сега не мога да разбера как съм слушал тази песен толкова пъти в продължение на половин година без да и обръщам особено внимание и изведнъж ме грабна до такава степен, че направо да я сложа до The Trooper и The Evil That Man Do!
Когато на 14.03 чух увода на Different World изпитах несъизмеримо щастие... Чаках този момент толкова години и той най-после беше факт... Та това направи и тази песен по специална за мен!
Минаха още 3 месеца и аз продължавах да слушам и да слушам за да съм във форма за концерта в София, но повече от това албума не успя да се издигне... Наистина, доста навакса от първоначалното разочарование, но със сигурност не успя дори да доближи най-любимите ми албуми и мисля, че това вече е невъзможно...