Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20 години Seventh son of a seventh son
Реших да пусна тази тема по повод ,че днес преди 20 години излезе сингьла Can I play with madness,като предвестник на епохалния албум на Мейдьн Seventh son...Самия албум излезе на 10.04.1988.Пиша в сегашно време понеже,аз тогава бях вече фен на групата.Надявам се ,да споделите за своя пьрви досег с този албум.Мисля си,че ще са ценни мнениятя на Hammera,Vessy,брат ми,Dr Jend един вид като "връстници" на Seventh son...,eстествено и на новата генерация фенове.
Пьрвата песен от него ,която чух беше Can I play with madness,по Радио Свободна Европа.То се слушаше тайно на кьси вьлни/беше комунизьм тогава/ Имаше едно предаване тогава Джилда Кароу шоу,кьдето водещата често пускаше Мейдьн,естествено по желание на фенове.Само,че трябваше да се звьнне на телефонен номер в....Мюнхен хи хи ,не в Z Jungle и то по вьзможност от уличен автомат,за да не те надушат властите.Когато излезе и албума ,тя почна да пуска и Moonchild ,Infinite dreams,The evil ...Беше си истинско сьбитие за времето си да чуеш веднага песни от току що излязьл хеви метьл албум,защото метьла тогава беше ьндьрграунд.Самия албум си го записах през май в Добрич,кьдето ни водиха на екскурзия от училище,на една касета марка Lucky Gold Star/абсолютно менте/,която постоянно ми боядисваше главата на касетофона кафява хи хи.Помня как тази Джилда се кефеше ,че хеви метьл парче е достигнало до №3 в британския чарт-Can I....,вьобще албума беше радушно посрещнат от критиката и бьрзо придоби популярност!
Reply
Това е най-великия албум на всички времена.
Reply
Благодаря на Nicko за жестоката тема. Аз също смятам че това е един невероятен албум и ме побиват тръпки от това как той звучи невероятно добре, истински и съвременно и днес ... надявам се и след 20 години да е така...
Моят пръв досег със SSOASS беше през лятото на 1996. Помня как си го купих на касета от пазара и дадох доста пари за него за млад ученик. От там цяло лято сме играли карти и пред блока и сме слушали албума от сутрин до вечер на едно касетофонче. помня че тогава гледах и Maiden England и бях направо отнесен от тираничността на тази група. Не можех да повярвам че същата група бях гледал преди месеци в зала Христо Ботев.. и честно да си кажа се чувствах сякаш съм спал някъде до сега и ли тепърва се раждам. Истината е че този албум ми отвори съзнанието към музиката и към творчеството на Maiden като цял

Надявам се и самата група да го почетат по някакъв начин.. примерно да пуснат Лимитед плочи със синглите или самия албум както беше и с The number. Или DVD с The Making
Only The Good Die Young...
All the evil seems to live forever...
Reply
Лелеее, наистина ли минаха 20 години Ники? Като че ли беше вчера, така лети времето... Мисля че някъде около края на април или началото на май , отидох на гости на един приятел, голям фен на групата и член /още тогава/ на фен клуба в Англия. Беше си поръчал и вече получил албума на плоча!!! Изтекоха ми очите,ви казвам Huh плочата се разгъваше обложката е Невероятна!!! Записахме я на 2 или 3 аудиокасети и от там продължихме разпространяването на "правата вяра". Албума не биваше да се надрасква! И за разлика от Ники моята касета беше BASF LH-E-I 60.... За около месец сигурно го слушах над 100 пъти, просто се Размазах, въпреки че както съм казвал предишният ми е любим ...хихихи.
Освен плочата му бяха изпратили и флаг, сезонната брошура на клуба с концертните дати и т.н. За онези времена това бяха невероятни неща... Само дето не разглеждахме книжката с ръкавици.. Абе спомени , спомени ... И то какви , наистина незабравими мигове. Бай дъ уей как стигаха нещата до Евгени /така се казва пича/, като се сетя какви са ни пощите????? Може би е имал некви връзки тогава незнам..
А лично мен от албума може би не успях да поставя м/у най любими макс.1 песен, не казвам коя ...Wink
Еми това е май.:rockdevil:
Reply
Това е най-сантименталния за мен албум и поради това най-харесвания. Получих го като подарък за рожденния си ден (който е на 09.04) няколко дни след излизането му - презапис на аудио касета BASF с преснимана обложка (черно бялаWink на нещо като вестникарска хартия. Тогава бях петокласник, тъкмо прослушал групата и здраво зарибен... Всичко това беше възможно благодарение на едни мои съседи от тогавашната червена "аристокрация". Удивително беше, как в апартамента на моето семейство цареше соцреализъм, а в тяхното жилище, апартамента над нашия, всичко бе по европески стандарт. Идеологиите, изповядвани в двете къщи също бяха такива, но обратно пропорционални... Както и да е, това е друга тема. Факт е, че семействата ни бяха много близки, а техния син (мой адашWink слушаше само рок и хеви музика и именно той ми направи този скромен от днешна гледна точка, но епохален за времето си и един петокласник подарък Big Grin. След като вече бях "погълнал" "Piece Of Mind" и "The number of the Beast" и бях гледал пак при този съсед "Power Tour" на видеокасета, този албум за мен бе като изключителен десерт, на който не можех да се наситя.... За пръв път имах касета, от която боготворях всяка песен и тон! Точно "Seveth son..." ме направи заклет фен на Iron Maiden и до ден днешен съжалявам за изгубената някъде през студентските години касета с черно-бяла обложка Big Grin
Reply
Как смятате Maiden дали ще почетат тази годишнина и как ?
Only The Good Die Young...
All the evil seems to live forever...
Reply
абе те, че ще я почетат, ше я почетат, ама как - не се знае Confusedad:
може с преиздаване някакво(освен това последното което ша праватWink, знам ли
I'm an FC member!
04.06.07(BG)...02.08.08(GR)...10.02.09(SRB)...14.08.10(HU)...15.08.10(RO)...16.06.14(BG)...30.07.16(RO)...24.04.17(DE)...20.07.18(GR)...22.07.18(BG)... 10/11.08.18(UK)...22.05.22(CRO)...24.05.22(SRB)...02.07.22(DE)...13.07.22(BG)...
Reply
Много мили спомени, колеги... :edrool:

Добре, че Perfect Stranger ме насочи към темата, за което благодаря! Smile

Ее-е-е-е-е-е-ех, спомени-и-и-и-и-и-и-и-и...

Малко извън темата:

В далечното комунистическо време, аз не мога да се оплача от достъп до т.нар. "упадъчна музика". Аз съм роден и израсъл във Варна. Голяма част от моите приятели бяха деца на "пампорджии". Ха, сега да видим на някой познат ли му е този термин... :laugh:Това бяха моряците... Обикаляха света и печелеха нашата благородна завист и небивал интерес от страна на най-красивите момичета... Хи-хи-хи...

Някои имаха умопомрачителни фонотеки. :edhorns: В тях аз влизах като в древен храм. Плочи, оригинални касети, видео касети (бета макс формат тогаваWink, списания, плакати, знчаки, нашивки... Чувствах се като Али баба в пещерата на разбойниците...

Да са ми здрави и все така щедри, каквито бяха преди, моите ученически приятели. Благодарение на тях аз си изкарвах прилични парички, а те се радваха, че това става благодарение на тях. Нали си бях бедно чадо от работническо семейство... Confusedad: Даваха ми например да продавам плочи на различни групи, а аз преди да го направя обикалях звукозаписни студия и им ги предлагах за запис срещу 5 лева. Беше взаимно изгодна сделка. На места бях на бартер, аз им давах плочи за запис, а те ми завъртаха безплатно (хич не бяха евтиниWink албуми, които аз или моите приятели намяхме... Smile

По темата:

Моят "Кръстник" на тема Iron Maiden, бе Чавдар - "Чобата". Беше най-върлият фен в училището. Та той ми отвори очите за групата, а и за всичко свързано с нея. Лелеееее, не съм го виждал този човек май точно 20 години! :eek: Confusedad: Май така ще отбележа тази годишнина на Seventh Son Of A Seventh Son, като издиря моя приятел! Стискайте ми палци!

:edwink:
Reply
Хаха, интересни историйки. Имали сте късмет, че хванахте перестройката, в противен случай ДС щеше да ви хване вас, без значение от кой уличен телефон си поръчвате песни :devilsmiley:
Аз за съжаление съм бил съвсем дребен фарфалак през тези култови времена.
А Севънт сън ми е любимия албум на Мейдън.

Иначе критиката доколкото знам не е била съвсем еднополюсна, появили са се мнения, че НВБХМ се комерсиализира и затъва след като Мейдън и Джудас за пръв път вкарват клавири тогава. Но истината всъщност е, че на тези групи тепърва им предстои да влязат в зенита си!
Reply
Настръхнах,докато четях постовете на по-възрастните членове на форума...настрънах.
Наистина аз също се запалих по Мейдън от съвсем малък (8 годишенWink даже може би само Нико е бил по-малък от мене като е прослушал Мейдън,но от друга страна аз съм роден 1991 и имах щастието да се насладя и да треперя в очакване да излезнат само Brave New World,Dance Of Death & AMOLAD.....
На кортовете,където тренирам тенис има един от управата,който е на окло 40 години и е болен фен на Мейдън,та той ми е разправял как навремето се е сдобивал с касетки и всякакви неща на групата.
Аз вече съм 9 години болен привърженик на групата и наистина много се радвам да общувам с хора,които са имали щастието да са живи и да очакват албуми като Седмия Син и останалите след него....аз когато се запознах с този албум той вече беше на 12 години някъде,но въпреки това ми е може би заедно с Fear Of The Dark най-любимия.Просто е гениален.Не искам даже и да си представям какво е било да го слушаш в онова време и на всичкото отгоре "пресен" , а и в епохата на рока и метъла,а не в днешни дни.Не че сега няма рок групи,но качествтото им е точно такова,че след 20 години никой няма да чества годишнината на някой техен албум,както правим ние .
Много бих се радвал да разкажете и някоя друга пикантерия за досега ви с Мейдън по онова време.Я кажете как посрещнахте Fear Of The Dark,той е роден през некомунистическо време и сигурно сте могли по по-легален начин да се докоснете до него Smile
Айде кажете,че стана интересно Big Grin
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:
1 Guest(s)