Threads: 27
14th July 2008, 20:59
(This post was last modified: 14th July 2008, 21:04 by stiff.)
Така-а-а-а, включвам се, защото за мен събитието на това лято мина на 29.06. на фестивала Graspop в Белгия, където Maiden закриха тридневния фестивал с убийствен двучасов сет, който просто ме остави безмълвен. Това е петият път, в който гледам Maiden на живо... Всъщност, най-сетне чак сега видях любимата си група в светлината, в която винаги съм искал. Бяха в убийствено настроение, Брус дърдореше между песните и не спря да скача и да се подмята. Няма такива декори, казвам ви! Секунди преди концерта на две огромни видео стени показваха Ed Force, стюардесите, снимки на бандата от различни летища и т.н., докато в един прекрасен момент започна речта на Чърчил и тогава, честно казано, изтръпнах. Какво стана после? Не мога да го опиша, наистина. Празник! Revelations, Rime Of The Ancient Mariner, Powerslave, Wasted Years, Heaven Can Wait... Има ли смисъл да изброявам? Бисовете бяха фокусирани върху 7th Son- Moonchild, The Clairvoyant, The Evil That Men Do и станалата в последните години традиционна за край Hallowed Be Thy Name. Брус обеща, че ще свършат точно в 23:58, и така точно стана. Шоуто ебеше невероятно. Две Едита- едно като мумия- точно като това в Live After Death- отгоре зад барабаните на Нико и киборга от Somewhere, който се разходи по сцената и се закачаше с Дейв. Говорим за мащаби, които в момента, сигурен съм, нито една друга метъл група не може да си позволи. Maiden са най-големите! Поклон!
За три дни имах възможност да видя още Judas Priest, Kiss, Leppard, Whitesnake, Madball, Throwdown, Sabbaton, Arch Enemy, Cavalera Conspiracy, Testament, Avenged Sevenfold, Bullet For My Valentine, Rose Tattoo, Saxon, Morbid Angel, Yngwie Malmsteen, Iced Earth и какво ли още не, но нищо не може да се сравни с Maiden, нищо!
Пиша тези редове не за да се хваля, а само да кажа на хората, че ще присъстват на нещо уникално, а онези, които са им дзосвидяли кинтите, ще изпуснат концерта на живота си.
Up The Irons!