Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"A Matter Of Life And Death"
Измина една година от издаването на "A Matter Of Life And Death".Албума спечели доста награди,като една от престижните е най-добър албум за 2006 година.Феновете се разделиха на два лагера.Единият лагер смяташе албума за истински шедьовър,а другият не одобряваше по прогресарското му звучене,и обявиха албума за един от най-слабите до сега.

Какви са ви впечатленията от "A Matter Of Life And Death"?Грабна ли ви от първо слушане?Променило ли се е мнението ви за една година?
Reply
Моето мнение не е мръднало за една година - албумът е доста добър. Никога няма да ми хареса толкова колкото старите класики и дори колкото прескъпия ми "Brave New World", но е един все пак смислен и изпипан албум. Композиционната му сложност не му пречи да е лесен за смилане и разбиране и само след няколко врътвания слушателят свиква със специфичната атмосфера. Стига да му се даде шанс. За да съм напълно честен обаче, прекалено малко съм слушал точно AMoLaD в сравнение с останалите Мейдънски класики и съм относително сигурен, че и завбъдеще ще си пускам тавата доста по-рядко отколкото останалите неща. Въпреки че е крачка напред от "Dance of Death" (за мен поне; това си е лично мое мнение), "A Matter of Life and Death" е един от албумите на Maiden, към които съм малко безразличен, при все че определено харесвам.
Reply
Венци, албума в интерес на истината е един от най-дълбоките от смислова гледна точа слеd SSoaSS. Той е също е почти концептуален и нарочно е направен да не се разкрива на първо или 2 или дори 3 слушане. Аз го "открих" може би да 7 мото и то не беше слушане просто за да хвана някой рифф или мелодийка, а седнах, отворих си текстовете и започнах да размишлявам над него... Именно тогава албума ме погълна изцяло, сдъвка ме и ме изплю.. Определено това е едно от най- великите и ако мога да кажа порастнали неща на групата. Личи си, че е правен от музиканти с поглед над живота и опит зад гърба си. Албума съвсем точно отразява и това което се случва около нас и какво би трябвало да е ценно за един човек!

Но дотук с безмислените приказки. На албума не му трябва само слушане, но и да го изпиташ със всяка една нота и всеки един такт tongue.gif

Обективното ми мнение за албума можете да прочетете в Metal-World .. Също така можете да го прочетете и в профила ми в Last.Fm и да го коментирате ако искате
Only The Good Die Young...
All the evil seems to live forever...
Reply
Да си кажа и аз мойто мнение.smile.gif.Първоначало като си го пуснах..стоях и слушах и си викам...Брей това не е типчно в стила на Мейдън.Трябваха ми 4-5 слушания за да разбера целият му смисъл и колко е велик всъщност.Определено година по-късно мнението ми е изменено,и албума ми стана един от любимите.Имах честта да чуя и някой песни на живо,което ме накара да се влюбя още повече в него.
Reply
И на мен AMOLAD ми е един от любимите албуми, до скоро превеждах и статията за него, така че имах удоволствието да го преоткрия един вид. Наистина доста смислен и дълбок албум, а и свързан с приятни спомени от 4 юни wub.gif
Reply
Такаааам... Отношенията ни с този албум претърпяха промени през годината от която излезе, та ще опитам да разкажа долу горе за какво става на въпрос...

В началото, когато слушах Бенджамин и гледах клипа, направо ми идеше да зарева... Това което слушах за мен беше направо отвратително и като си представех, че идва от Мейдън направо не искам да се сещам... dry.gif

Та започнах да очаквам малко песимистично албума, но въпреки това той ме разочарова, и то много! След първите няколко слушания единствената песен, която ме грабна беше The Pilgrim и донякъде These Colours Dont Run... Времето минаваше, а аз така и не харесвах албума... Слушах го доста рядко и наистина така и не успяваше да ме спечели! Обаче датата 14.03 наближаваше и аз си наложих, че независимо дали искам или не ще слушам този албум, ще го науча наизуст и няма да стана за смях, незнаейки текстовете... И така задълбочавайки се в тях сякаш започнах малко да променям мнението си за него... По това време го слушах много повече, отколкото в началото и открих ново 20... Една песен, велика, уникална, която сякаш преди бях слушал с други уши - For the Greater Good of God! И до сега не мога да разбера как съм слушал тази песен толкова пъти в продължение на половин година без да и обръщам особено внимание и изведнъж ме грабна до такава степен, че направо да я сложа до The Trooper и The Evil That Man Do!

Когато на 14.03 чух увода на Different World изпитах несъизмеримо щастие... Чаках този момент толкова години и той най-после беше факт... Та това направи и тази песен по специална за мен!

Минаха още 3 месеца и аз продължавах да слушам и да слушам за да съм във форма за концерта в София, но повече от това албума не успя да се издигне... Наистина, доста навакса от първоначалното разочарование, но със сигурност не успя дори да доближи най-любимите ми албуми и мисля, че това вече е невъзможно...
Reply
За мен това е най добрия албум,от новата история на Мейдьн след риюниьна!
Reply
Nicko ??? ти ли си ве :Р
[SIGPIC][/SIGPIC]
The only band KISS have ever supported!!!
Reply
още като излезна албума си го дръпнахConfusednivel: и почнах да го слушам едно след друго в продължение на 2 седмици.Толкова много го харесах,че се превърна в най-лчбимия ми:edtroop:
Reply
Албума е страхотен.Има мн парчета които ме радват.Мейдън продължават да правят стойностна музика, за разлика от други групи които разчитат на стари хитове...
[SIGPIC][/SIGPIC]
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:
1 Guest(s)