15th December 2010, 00:50
Замислете се колко пари дават хората за концерти/дискове/плочи и колко за образованието си (не за университетски семестри, а книги и учебници, които могат да са им полезни страшно дълго време
. Давам пример със себе си : преди около месец се проведе поредното издание на OpenFest (двудневен лекционен фестивал в името на отворения код и свободния софтуер като цяло
, на който оставих около 350 лв. за седем книги на издателство O'Reilly, които дори бяха с 40% отстъпка. Досега съм прочел само една от тях, но тя малко по малко ще започне да възвръща вложените пари за нея, особено след като наскоро получих дългоочакваното длъжностно повишение на работа... След няколко месеца знанията от книгата, за която съм дал около 50 долара, ще са ми донесли много повече.
Изводът : образованието е една дългосрочна инвестиция, затова не съжалявайте, че сте дали еди-си-колко пари за него, защото рано или късно, тези пари (а дори и повече
могат да се върнат при вас. Образование не се придобива от университета, а от личния подход. Малко хора разбират, че университетът полага само основите, а истинските знания и развитие се придобиват в професионалната сфера.
. Давам пример със себе си : преди около месец се проведе поредното издание на OpenFest (двудневен лекционен фестивал в името на отворения код и свободния софтуер като цяло
, на който оставих около 350 лв. за седем книги на издателство O'Reilly, които дори бяха с 40% отстъпка. Досега съм прочел само една от тях, но тя малко по малко ще започне да възвръща вложените пари за нея, особено след като наскоро получих дългоочакваното длъжностно повишение на работа... След няколко месеца знанията от книгата, за която съм дал около 50 долара, ще са ми донесли много повече. Изводът : образованието е една дългосрочна инвестиция, затова не съжалявайте, че сте дали еди-си-колко пари за него, защото рано или късно, тези пари (а дори и повече
могат да се върнат при вас. Образование не се придобива от университета, а от личния подход. Малко хора разбират, че университетът полага само основите, а истинските знания и развитие се придобиват в професионалната сфера.