Именно.Абсолютно съм съгласен със Стиф и Нико и нека отворя една скоба - точно поради тази причина не искам да ги виждам в Каварна
Някак си група свирила с Куин на Рок ин Рио '85 ,направила 2ри хедлайнерски великолепен гид '01 , хедлайнвала Донингтън и т.н ,трябва да запази величието си.
За мен лично има една тънка линия,която разделя рок групите.Разделя ги на "Велики" и "Божества".
Божествата (според мен
са групи като:Led Zeppelin ,Queen ,The Who ,The Beatles ,Pink Floyd.Независимо дали ги харесвате или не,тези хора са оставили неизлечима среда в рока и техните успехи и най-вече музика са с космическо величие.Редом до тези имена могат да седят само две хеви-метъл групи - това са Мейдън и Металика и не защото Аз така съм решил или е написано някъде,а просто защото успехите им са преминали границата на "Успешна метъл банда".Това че и чалгарите в училище са слушали Fear Of The Dark и No More Lies не ме кара да се гордея,но е показателно както и това ,че майка ми ,която няма понятие от рок също знае кои са Мейдън ,без моя милост да я е информирал за това.Просто Мейдън са наистина религия.Обложките им са цяло изкуство.Хора,които не слушат метъл прослушват Мейдън само ,защото са впечатлени от обложките им и т.н Всичко свързано с тази група е изпипано до съвършенство и искам да си остане такова.
Deep Purple също трябва да са в онзи списък по-горе,ама как да ги сложа след това ,в което се превърнаха след 1993?Като ги гледах 2006 в София бях щастлив наистина,но как да нарека това "Божествено"...а са ми любима група.
Та накратко,нека Мейдън запазят сакралния ореол,който в момента ,а и винаги са притежавали.Да,след 4-5 години няма да имаме вече шанса да ги гледаме ,но така е по-добре.Друга моя любима група,почти наравно с Мейдън е Цепелин.Тях никога не съм ги виждал и няма и да ги видя.Преживял съм го.До момента Мейдън съм ги глеал цели 3 пъти и сигурно до прощалния им концерт ще съм ги гледал дай Боже поне още толкова ,така че по-добре е да преживеем хубав край ,от колкото да ги гледаме на Камен Бряг,Каварна,Стара Загора,Ловеч и т.н
Просто не виждам как някой уважаващ себе си метъл фен, ще заведе сина си или дъщеря си на концерт на Мейдън в Стара Загора или на площада в Каварна и ще му/й обясни,че това е най-великата метъл банда на света.Или дори да успее да го обясни,не знам как малкият/ата ще го повярва...