Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
THE FINAL FRONTIER ALBUM
Да, мога да потвърдя, че това бяха горе-долу интересните неща от интервюто, като даже тези са малко изсмукани от пръстите. Схемата си беше - двама слушатели задават въпроси и след това рекламна или музикална пауза(песен на МейдънWink и т.н. Доста несъстоятелни въпроси според мен се зададоха. Ти ще имаш възможноста да говориш с Steve Harris и ще го питаш, защо според него Мейдън имат фенове от най-различни култури и националности.... (по спомен нещо такова беше питанетоWink :eusa_silenced:

Как да е Smile Не съжалявам, че станах в 6:30 да го слушам. Предаването беше добре оформено, особено музикалните паузи ми идваха добре тонизиращо. На мен лично най-много ми направи впечатление, отговора на Steve - "Hope not"! , на въпроса дали това ще е последния албум, както и че Hallowed Be Thy Name е любимата му песен, като това откровение стана след като не успя да отговори на въпроса кой му е любимия албум...
1. Seventh Son of a Seventh Son // 2. Piece of Mind // 3. Brave New World // 4. Powerslave // 5. The Number of the Beast
Reply
Малко ... съм изостанал, ама така е, който спи до късно... Big Grin

Честно и откровенно мога да кажа, че песента не ми харесва и със сигурност няма да се превърне в някоя от фаворитните ми! Вярно, че предстоят още доста слушания и може би ще започна да я възприемам по-добре, но определено мога да кажа от сега, че няма да ми бъде никога особено любима!
[Image: velikoturnovo_Clan.jpg]
Reply
Сега, не искам да влизам в спорове или пък да скачат на абразурата да защитават песента, но просто съветвам тези, които са останали разочаровани, да не пребързват и да дадт шанс на песента. Може би очакванията на всички ни са много високи, но не трябва да очакваме, че всяко нова песен ще е вторатата The Evil That Men Do или Hallowed Be Thy Name. Убеден съм, че след няколко слушания ще си промените мнението. При мен се получи на третото слушане. Да, песента не е уникална, но не е и боклук. Добра е, това е. А и не забравяйте, че това е мп3 на 192kbps. Като си пуснем диска след 2 месеца и малко, съм сигурен, че ще чуем разни неща, които сега ни убягват.
1. Seventh Son of a Seventh Son // 2. Piece of Mind // 3. Brave New World // 4. Powerslave // 5. The Number of the Beast
Reply
За обложката на албума-гледах, гледах и така и не можах да си кажа:" Абе повече ми харесва отколкото не" т.е. по-скоро не можах да я харесам кой знае колко. Сигурно и защото се бях настроил скептично към новата визия на добрия стар Еди.. Хареса ми както каза Нико това, че прилича на sci-fi илюстрация от старите книги за научна фантастика, ама хм..дотам.
И аз подобно на вас прослушах сингъла доста пъти. Не мога да кажа, че не ми хареса, песента е добра, но и аз като Косьо очаквах повече...ще попитате какво толкова съм очаквал- може би енергична откриваща забивка или нещо свързано с космическата тематика..просто така си го бях навил на пръста като очакване..имам чувството обаче, че El Dorado не е "представителна" така да се каже за албума..просто усещане..мисля че другите парчета ще са доста по-"запомнящи" се, да видим дали ще е така..
Спомняте ли си когато коментирахме все още неизвестния за нас нов албум, сравнявайки го с AMOLAD, как се чудехме дали ще надскочат вдигнатата високо летва и какъв ли ще е изобщо новия албум? Още по-"прогресив" или какво?? Припомням ви това понеже слушайки El Dorado я оприличавам повече в стила на Brave-а отколкото стила на AMOLAD, интересно дали това ще се потвърди и от другите парчета, според мен -да. Но за тези неща има смисъл да говорим едва като чуем целия албум.
[Image: Zlatica_Clan.jpg]
Reply
Аз някъде бях написал вече мнението си за песента,но понеже немога да го намеря,ще си го кажа пак.Ами песента за мен е страшно добра,харесва ми като мелодия,страхотна динамика,харесва ми заглавието на песента,както и текста за мистичния златен град ElDorado Smile
Така че песента е страхотна :rockdevil:
Reply
след 10+ слушания, песента започна да ме зарибява доста. ще се получи здраво по време на концертите :rockdevil:
I'm an FC member!
04.06.07(BG)...02.08.08(GR)...10.02.09(SRB)...14.08.10(HU)...15.08.10(RO)...16.06.14(BG)...30.07.16(RO)...24.04.17(DE)...20.07.18(GR)...22.07.18(BG)... 10/11.08.18(UK)...22.05.22(CRO)...24.05.22(SRB)...02.07.22(DE)...13.07.22(BG)...
Reply
Така да обоща всички. Има 3 класа песни...1. Брилянти-граничещи с гениалността, 2. Хубави и 3. Ужасни..и от тук

1. На едно мнение сме, че песента не е нито 1-то нито 3-то. Песента е хубава.
2. Не можем да съдим за книгата по корицата. Все пак това е една песен, а доколкото познаваме Мейдън винаги пускат като сингъл по-слабите си песни. Така че докато не чуем албума..нищо не се знае.
3. Същото мнение ми беше и за Бенджамина, даже много по-зле, но като чух албума и концепцията му, заедно с още няколко слушания на Брег, смея да твърдя, че тази толкова оплювана песен от мен сега ми е една от любимите. Да, не е най-добрата, най-добрата е FTGGOG, но текста на Брийг просто...WOOW. Така че е възможно и тук да стане така.
4. Да..Мейдън определено стигнаха бариерата, но ще видим август дали ще я прескочат.
5. Да Мейдън се развиват и съм сигурна, че никога повече няма да чуем албум тип POM, SSOASS или THOTB. Това им е хубавото...и те като всяко нещо се развиват.
6. Определено развиването си личи и в Еди....тук малко...а бе. Обложката е яка, първият момент като я зърнах си казаха : Ехххха бати яката обложка, ама Едито с бивните ме свали малко. Смисъл, ако не беше Мейдън, много щеше да ме кефи, но това бивнево същество никога няма да го приема за Еди. Пък Стив Харис, ако ще баса да си изяде. Ако има за мен разочарование до сега, то е че Еди не е Еди.
7. Така....стигнах ме до прогресива..ами май....на там отиват нещата..станаха по-прогресив, спрямо времетраенето на песните Rolleyes , но ще видим.
8. ElDorado като цяло трябва да призная, не очаквах тази насока. Честно казано, ако някой ми бе показал имената на песните никога нямаше да повярвам че са на Мейдън. Незнам супер не очаквани са и заглавията и тематиката. Определено Мейдън могат да изненадват, за това си личи и тяхната класа, кой би експериментирал с такава насока.

Ях много дълго стана, ами това е за сега мойто словоизлияние.
Но поне е ясно почти всички харесваме песента, въпреки че сме очаквали нещо, което буквално е като удър с лопата по главата.
Reply
А Бтв...нали съм интернетов плъх....Ето и предложенията на Дерек , които не са били одобрени

[Image: Abductionrev.jpg]

[Image: Abductedrev.jpg]
Reply
Графиките на Дерек ми се струват идейни за някой сингъл-особено вторатаSmile
Гледайки първоначалното инфо за имената на песните и актуалните заглавия се почудих дали някой си ги е изсмукал от пръстите или все пак е имало някъв процент изтичане на информация в случай че възприемем The antagonist-The alchemist като случай на: "не били компютри....а компоти"Big Grin
Гери, мисля си че времетраенето на песните не означава при всички случаи те да са прогресив в стил фор дъ грейтър...може да са си епики в стил райма..което тепърва ще видим, аз лично именно дългите парчета очаквам с най-голямо нетърпение понеже епиките винаги са ме вдъхновявали доста.
[Image: Zlatica_Clan.jpg]
Reply
Първата скица нещо не ми се връзва. Само на мен ли тази кола ми изглежда като Трабант. Big Grin

Щом са се обърнали отново към услугите на Melvyn Grant, не виждам как за синглите ще използват материал на Дерек.

Гери, добре си резюмирала нещата и като цяло съм съгласен с теб. Емоциите малко по-отминаха, вече ще чакаме да излезе албума. Но преди това, само след 40тина часа, ни очаква началото на турнето. :edtroop:
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:
3 Guest(s)