Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
When The Wild Wind Blows
Нека тук да споделяме впечатленията си за тази песен и всичко свързано с нея.

Ето и текста.

When The Wild Wind Blows

Have you heard what they said on the news today
Have you heard what is coming to us all?
That the world as we know it will be coming to an end
Have you heard, have you heard?

He sees them in the distance when the darkened clouds roll
He could feel tension in the atmosphere
He would look in the mirror, see an old man now
Does it matter they survive somehow

They said there's nothing can be done about the situation
They said there's nothing you can do at all
To sit and wait around for something to occur
Did you know, did you know?

As he stares across the garden looking at the meadows
Wonders if they’ll ever grow again
The desperation of the situation getting graver
Getting ready when the wild wind blows

Have you seen what they said on the news today
Have you heard what they said about us all
Do you know what is happening to just every one of us
Have you heard, have you heard?

There will be a catastrophe the like we’ve never seen
There will be something that will light the sky
That the world as we know it, it will never be the same

He carries everything into the shelter not a fuss
Getting ready when the moment comes
He has enough supplies to last them for a year or two
Good to have because you never know

They tell us nothing that we don’t already know about
They tell us nothing that is real at all
They only fill us with the stuff that they want

He's nearly finished with the preparations for the day
He's getting tired; that'll do for now
They are preparing for the very worst to come to them

He sees the picture on the wall, it's falling down
Upside down
He sees a teardrop from his wife roll down her face,
Saying Grace
Remember times they had, they flash right through his mind
Left behind
Of a lifetime spent together long ago
Will be gone

They've been preparing for some weeks now
For when the crucial moment comes
To take their refuge in the shelter
Let them prepare for what will come

They make a tea and sit there waiting
They're in the shelter feeling snug
Not long to wait for absolution
Don't make a fuss; just sit and wait

Can't believe all the lying,
All the screens are denying
That the moments of truth have begun

Can't you see it on the TV?
Don't believe them in the least bit
Now the days of our ending have begun

Say a prayer when it's all over
Survivors unite, all as one
Got to try and help each other
Got the will to overcome

I can't believe all the lying,
All the screens are denying
That the moments of truth have begun

Can't you see it on the TV?
Don't believe them in the least bit
Now the days of our ending have begun

When they found them, had their arms wrapped around each other
Their tins of poison laying near by their clothes
The day they both mistook an earthquake for the fallout,
Just another when the wild wind blows...
1. Seventh Son of a Seventh Son // 2. Piece of Mind // 3. Brave New World // 4. Powerslave // 5. The Number of the Beast
Reply
Безспорен гвоздей.
Според мен е по-дълга,отколкото трябва и въпреки това ми звучи леко незавършено.Сякаш липсва нещо много важно.Съставка,която би направила,така че парчето да премине отвъд границата на добрите песни и да прекрачи прага на съвършенството.

Оценка: 8,5/10 . Силна песен.

П.П:Текстът не ме впечатлява особено.
Steve Harris is no saint. But he did start something of a religion.
04.06.07 :edtroop: 02.08.08:edtroop: 10.02.09:edtroop: 14.08.10 :edtroop: 15.08.10 :edtroop: 08.06.13 :edtroop:
Reply
Аз казах мнението си. Това ми е фаворита и няма да се измени..:wub:

10/10 й давам.
Reply
Наистина е невероятна...Нямам думи!Бори се с Coming home за първото място!
[Image: icebruce.jpg]
Reply
Историята за тази великолепна песен е интересна и мисля да преведа след малко една част от интервю на Steve Harris по въпроса...
1. Seventh Son of a Seventh Son // 2. Piece of Mind // 3. Brave New World // 4. Powerslave // 5. The Number of the Beast
Reply
Dr. Feelgood Wrote:Историята за тази великолепна песен е интересна и мисля да преведа след малко една част от интервю на Steve Harris по въпроса...
А, е това е вече интересно. Аз така и не мога да си спомня дали не съм гледал филм с подобен сюжет..затова ще ми е крайно любопитноSmile
[Image: Zlatica_Clan.jpg]
Reply
Част от интервю на Steve Harris за датското списание Aardschok.

Албумът завършва с епиката “When The Wild Wind Blows”, единствената песен изцяло композирана от Steve Harris. Това е една от най-красивите композиции. Също така притежава текст, който приляга идеално на музиката. Разказва историята на омъжена двойка, които според знаците на времето си мислят, че Aпокалипсисa наближава. Двамата не искат да чакат бедствието да настъпи, затова решават да сложат край на всичко, заедно в спокойствие. Точно преди това, типично в английски стил, те пият по чаша чай. От последния куплет изглежда, че те са разчели погрешно сигналите. Било е просто лек земетръс.

Steve Harris:
„Идеята за тази песен беше в главата ми от много дълго време. Поне пет-шест години. Може би дори повече. Текстът е базиран на анимационен филм, който гледах веднъж. When The Wind Blows на Raymond Briggs. Видях го някъде през средата на 80те. Става въпрос за двойка, които знаят, че края на света наближава. Все пак, те не се панират и за секунда. Нещо повече, те дори пият по чаша чай. „С една или две бучки?” Доста британско. Доста хладнокръвно. Каквато и беда да наближава, винаги бъди спокоен и продължи напред, без да има каквото и да е значение. Видя това по време на ужасяващото падение на английския национаелн отбор по футбол в Южна Африка. В нашата страна, никой не промени изражението на лицето си, въпреки че това беше скандално представяне. Това ми харесва.

Все пак аз го направих по мой си собствен начин. Между другото, след 80те повече не бях гледал филма. Не исках да го сторя, за да не бъде допълнително повлиян от него. Ще се постарая да намеря видео касетата в скоро време.

Както казах, бях зает с музиката за “When The Wild Wind Blows” от няколко години. Когато ми потрябва касетата, изведнъж се оказа, че съм я изгубил. Така че, оставих всичко на съдбата. Щом не съм я намерил, значи така е трябвало да бъде. Ако откриех касетата, песента щеше да попадне в албума. В крайна сметка се оказа, че я бях прибрал прилежно в едно чекмедже, но бях напълно забравил за това.”

За кратко се засмива: „Това се случва, когато остарееш”.
Reply
Филмчето е доста депресиращо. Гледал съм го преди години.
Песента ми идва твърде фолк. Има една част, някъде около 6-тата минута, в която мога да я сравня с Afraid To Shoot Strangers. Реално, вокалната линия започва да ми харесва чак след 7-мата минута. Проблемът, както каза Кико, според мен, е че е твърде дълга и темите почти не се повтарят. Един от безспорните фаворити в този албум, но пак според мен бледнее пред почти всяка една от затварящите останалите албуми композиции, може би с изключение на Mother Russia.
[COLOR="DarkRed"]There are more things in heaven and earth, than are dreamt of in your philosophy.
Hamlet, Act I, Scene V[/COLOR]
Reply
stiff Wrote:Филмчето е доста депресиращо. Гледал съм го преди години.
Песента ми идва твърде фолк. Има една част, някъде около 6-тата минута, в която мога да я сравня с Afraid To Shoot Strangers. Реално, вокалната линия започва да ми харесва чак след 7-мата минута. Проблемът, както каза Кико, според мен, е че е твърде дълга и темите почти не се повтарят. Един от безспорните фаворити в този албум, но пак според мен бледнее пред почти всяка една от затварящите останалите албуми композиции, може би с изключение на Mother Russia.

Вокалната мелодия е почти изцяло ripped-off от една доста популярна фолк мелодия.БТР даже имаха една песен,която съдържаше тази мелодия на вокалите,но в момента ми бяга ,коя точно беше.

Като цяло с риск да скандализирам,ще каже,че Мейдън в най-големите често залагат на мелодии ,които извирени с друг аранжимент ,спокойно могат да бъдат преквалифицирани като поп,етно ит.н песни.За справка: веднъж,когато си свирех Afraid To Shoot Strangers на кухарката и баща ми влезна ,каза : Каква е тази чалга? ...

Това е и силата на Мейдън,че винаги са залагали на силни и разнообразни мелодии,често с лек фолк привкус (Брит фолк,не пайнерWink.
Това ги и отличаваше от други банди като Джудъс,Металика и т.н ,а именно хармониите и мелодичните вокали.

В този албум са постъпили за мен като някоя нова банда,която прави хеви аранжимент и отгоре някой вика,крещи,без ясна представа в каква линия трябва да става това.

Вятърът е страхотна,но след
They are preparing for the very worst to come to them
за мен е трябвало - смяна на рифа,както си е и в песента,бързо соло и без много увъртания ,може би един сбит допълнителен куплет и вече финито.Те са я разтеглили бая и на всичкото отгоре рифовете ,с които я удължават са ми някак немейдънски, не ми допадат.

И въпреки това,дори единствено заради размазващия преход от 1ва към 2ра част ,песента си заслуважа суперлативите.
Steve Harris is no saint. But he did start something of a religion.
04.06.07 :edtroop: 02.08.08:edtroop: 10.02.09:edtroop: 14.08.10 :edtroop: 15.08.10 :edtroop: 08.06.13 :edtroop:
Reply
Стифф, Кико, уважавам изразената от вас позиция, че песента ви се струва прекалено дълга, но при мен вече след приблизително 20тина слушания, все ми се струва, че песента е не 11, а максимум 7 минути... Доста леко минава. :edtroop:

Например, струва ми се, че Isle of Avalon или пък Starblind са два пъти по-дълги от нея. Big Grin
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:
1 Guest(s)