Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Защо Шърли е некадърник..
Честно казано,"китайската" версия на The Alchemist, така ме грабна,че я свалих и я замених в плейъра с оригинала.
Двете ги слушах една след друга няколко пъти и просто миксът от ютюб е по-добър.Не говоря за качество на звука,а за самия микс на каналите.
Steve Harris is no saint. But he did start something of a religion.
04.06.07 :edtroop: 02.08.08:edtroop: 10.02.09:edtroop: 14.08.10 :edtroop: 15.08.10 :edtroop: 08.06.13 :edtroop:
Reply
Знаех си аз, че един ден ще си имаме такава тема. Беше неизбежно. Само да кажа в началото- не нито ЗА, нито ПРОТИВ Кевин, но той не е некадърник. Човекът е работил с много имена, противно на разпространената идея, че е записвал само за Dream Theater. Напротив, Slayer, Aerosmith, Journey и май The Black Crowes- това не е малко. Бил съм в студио минимум 10 пъти, знам колко е важен човекът зад пулта. Едва ли Maiden (и най вече Steve) не чуват какво става, за да ги виним във всички смъртни грехове. Друг е въпросът, че и последният албум страда от ефектите на loudness war (май Dr. Feelgood беше постнал нещо в тази връзкаWink- надпреварата в силата на звука, от която почва да боли глава и получаваш преждевременна умора на слуховия апарат. Това е заради прекомпресирания, често изкривен звук и премодулацията. Защо се прави, това е отделен въпрос.
[COLOR="DarkRed"]There are more things in heaven and earth, than are dreamt of in your philosophy.
Hamlet, Act I, Scene V[/COLOR]
Reply
Кевин Шърли няма как да бъде некадърник.Несериозни са такива определениq, за човек, който е миксирал албуми на Мейдън,Слейър,Аеросмит и т.н.
Нито един от нас, не е чак дотам компетентен, за да може да даде най-точно оценка на г-н Шърли.
Въпреки това, стилът му, не ми допада особено много.
Но се успокоявам с мисълта - "Steve knows the best".
Steve Harris is no saint. But he did start something of a religion.
04.06.07 :edtroop: 02.08.08:edtroop: 10.02.09:edtroop: 14.08.10 :edtroop: 15.08.10 :edtroop: 08.06.13 :edtroop:
Reply
За мен пича не си е свършил работата. Ако ще и с Елвис и Елизабет 4 да е работил, албума думти и Брус звучи много странно.
Не знам дали е некадърник или непрофесионалист, или просо тук нещата не са отличен 6, но албума не е с кристален звук. Извинете но Ел Дорадо звучи съвсем друго яче на живо и кърти мивки отвсякъде, а на запис е бавна и скучна
Reply
Да си призная честно, когато едно време излезе Brave New World бях очарован от звученето на този албум, и като прибавим че албума е доста силен в музикално отношение много ме грабна още от първото слушане - спомням си че веднага се разтаршувах да видя кой е този Кевин Шърли... и така с времето и наближаването на следващия им албум изгарях от нетърпение да чуя продължението на това звучене (във всеки албум на групата си има приемственост между звученето от предходния албум и настоящияWink, за жалост обаче Dance of Death ме попари, толкова време мина от излизането му и още не мога да го приема насериозно, първо че повечето песните ми се струват малко слаби за да попаднат в албум на Мейдън и то след BNW, и второто и по дразнещо за мен а именно звука - ужасен е...вече писах някъде...заглъхнали барабани, основно соло барабанаа на Нико, касите му също не се чуват отчетливо а китарите мн пращят на моменти:devilsmiley: В АМОЛАД нещата са по добре, за мен даже отлични - доста естествен звук вади албума (в едно интервю Шърли казва че това е първия албум на групата който е записан без да бъде мастериран, няма допълнително добавяни еквалайзери, компресии и т.н и е втория албум след BNW, който е записван на живо в студиотоWink и така се е получил един много жив "саунд". За TFF ми е малко трудно да говоря, предвид това че много взе да ми влиза под кожата албума Smile , мога само да отбележа че в песни като Starblind и Мother of Mercy вокалите звучат доста измъчено...незнам наистина толкова ли може Кевин Шърли или така му е харесало звученето, аз лично си ги харесвам песните и така, но като слушам тези експерименти в youtube с нови еквалайзери основно на вокалните линии си мисля че е можело и по добре да звучат нещата в албума като цяло.
Reply
Хора,а замисляли ли сте се,че след като албума е готов групата е тази,която има възможността първа да чуе продукцията.Е,щом Стив и со. са харесали саунда какво да плюем Кевин.Може би Iron Maiden искат да звучат така:eusa_think:
Reply
Прав си, нищо не става без съгласието на Стив Харис и компания, така че дори и звученето във всеки албум си е въпрос на тяхна нагласа, желание и претенция!Така че може би истината е посредата, в този ред на мисли всички знаем че Стив Харис е копродуцент, което допълнително потвърждава тази теза...SmileИ докато тук нещата ми харесват не мога да му простя за продуцирането на Dance of Death...
Reply
Не забравяйте и че лафове като A REAL LIVE ONE са минали през STEVE... а за мен има дори по добри бутлези!
Only The Good Die Young...
All the evil seems to live forever...
Reply
Много свежо ми звучат тези ремикси.
Мисля си, че ако намерим отнякъде оригиналните му mp3-ки ще бъде убиец.

Всъщност някой има ли идея как да се направят wav-файлове и да се експортват просто малко по-бързо, мисля, че това ще е идеално. Аз имам някаква Cool edit pro

Намерих го. Сега ги правя на 110% и ще заспят
Reply
Хора.. това са е просто един еквалайзер защо се занимавате с глупости като експортвате мр3-ойки от Youtube...

Настройте си просто еквалайзера на Уинампа или уредбата мамка му !
Only The Good Die Young...
All the evil seems to live forever...
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:
1 Guest(s)