18th July 2012, 16:54
EMI Music с гордост обявяват излизането на дебютния соло албум на основателя на Iron Maiden Steve Harris. Озаглавен 'British Lion' и съдържащ десен песни, по които Steve и неговите сътрудници работиха през последните няколко години между турнетата и изданията на Iron Maiden, това е албум, който ще изненада и очарова музикалните фенове в цял свят.
![[Image: steve-harris-british.jpg]](http://ironmaiden-bg.com/bg/images/stories/steve-harris-british.jpg)
С подчертано хеви рок звучене този дебют е събрал в себе си богата палитра от звучения. С помощта на Kevin Shirley на продуцентския стол, който има заслуги за албуми на Iron Maiden, както и на Led Zeppelin, Journey и Rush сред много други, това е албум, който ще ви впечатли и заинтригува.
От ръмжащите рифове в откриващия залп This Is My God през мрачната баладичност на следващата я Lost Worlds, която разкрива извисяващите се вокали на Richard Taylor, става ясно, че 'British Lion' е напълно различен звяр от Maiden.
Колкото до заглавието 'British Lion': "Винаги съм се гордял, че съм британец," обяснява Steve, "Не виждам причина да не съм. Това е огромна част от моята същност. Но това не е някаква позьорщина или пък опит да поучавам, това въобще не е политическо изявление. Това е подобно на подкрепата към твоя местен футболен отбор. Просто мисля, че тя насочва към една силна образност, която съвпада със звука."
С Iron Maiden, Steve Harris се превърна в един от най-разпознаваемите и успешни посланици на британската музика на световната сцена. С издадени 15 студийни албума, продадени в над 85 милиона копия в цял свят и изпълнели над 2000 концерта в 58 страни по време на 35-годишната история на групата, неговото влияние е наистина глобално.
И сега с 'British Lion', Steve излиза от сянката на Iron Maiden, за да представи една различна страна на музикалните си възгледи.
Списъкът с песните в 'British Lion' е следния:
1.This Is My God
2.Lost Worlds
3.Karma Killer
4.Us Against The World
5.The Chosen Ones
6.A World Without Heaven
7.Judas
8.Eyes Of The Young
9.These Are The Hands
10.The Lesson
![[Image: steve-harris-british.jpg]](http://ironmaiden-bg.com/bg/images/stories/steve-harris-british.jpg)
От ръмжащите рифове в откриващия залп This Is My God през мрачната баладичност на следващата я Lost Worlds, която разкрива извисяващите се вокали на Richard Taylor, става ясно, че 'British Lion' е напълно различен звяр от Maiden.
Колкото до заглавието 'British Lion': "Винаги съм се гордял, че съм британец," обяснява Steve, "Не виждам причина да не съм. Това е огромна част от моята същност. Но това не е някаква позьорщина или пък опит да поучавам, това въобще не е политическо изявление. Това е подобно на подкрепата към твоя местен футболен отбор. Просто мисля, че тя насочва към една силна образност, която съвпада със звука."
С Iron Maiden, Steve Harris се превърна в един от най-разпознаваемите и успешни посланици на британската музика на световната сцена. С издадени 15 студийни албума, продадени в над 85 милиона копия в цял свят и изпълнели над 2000 концерта в 58 страни по време на 35-годишната история на групата, неговото влияние е наистина глобално.
И сега с 'British Lion', Steve излиза от сянката на Iron Maiden, за да представи една различна страна на музикалните си възгледи.
Списъкът с песните в 'British Lion' е следния:
1.This Is My God
2.Lost Worlds
3.Karma Killer
4.Us Against The World
5.The Chosen Ones
6.A World Without Heaven
7.Judas
8.Eyes Of The Young
9.These Are The Hands
10.The Lesson
![[Image: steve_harris-british_lion_-26009_3001.jpg]](http://ironmaiden-bg.com/bg/images/stories/steve_harris-british_lion_-26009_3001.jpg)
Only The Good Die Young...
All the evil seems to live forever...
All the evil seems to live forever...