18th July 2012, 16:54
EMI Music с гордост обявяват излизането на дебютния соло албум на основателя на Iron Maiden Steve Harris. Озаглавен 'British Lion' и съдържащ десен песни, по които Steve и неговите сътрудници работиха през последните няколко години между турнетата и изданията на Iron Maiden, това е албум, който ще изненада и очарова музикалните фенове в цял свят.
С подчертано хеви рок звучене този дебют е събрал в себе си богата палитра от звучения. С помощта на Kevin Shirley на продуцентския стол, който има заслуги за албуми на Iron Maiden, както и на Led Zeppelin, Journey и Rush сред много други, това е албум, който ще ви впечатли и заинтригува.
От ръмжащите рифове в откриващия залп This Is My God през мрачната баладичност на следващата я Lost Worlds, която разкрива извисяващите се вокали на Richard Taylor, става ясно, че 'British Lion' е напълно различен звяр от Maiden.
Колкото до заглавието 'British Lion': "Винаги съм се гордял, че съм британец," обяснява Steve, "Не виждам причина да не съм. Това е огромна част от моята същност. Но това не е някаква позьорщина или пък опит да поучавам, това въобще не е политическо изявление. Това е подобно на подкрепата към твоя местен футболен отбор. Просто мисля, че тя насочва към една силна образност, която съвпада със звука."
С Iron Maiden, Steve Harris се превърна в един от най-разпознаваемите и успешни посланици на британската музика на световната сцена. С издадени 15 студийни албума, продадени в над 85 милиона копия в цял свят и изпълнели над 2000 концерта в 58 страни по време на 35-годишната история на групата, неговото влияние е наистина глобално.
И сега с 'British Lion', Steve излиза от сянката на Iron Maiden, за да представи една различна страна на музикалните си възгледи.
Списъкът с песните в 'British Lion' е следния:
1.This Is My God
2.Lost Worlds
3.Karma Killer
4.Us Against The World
5.The Chosen Ones
6.A World Without Heaven
7.Judas
8.Eyes Of The Young
9.These Are The Hands
10.The Lesson
От ръмжащите рифове в откриващия залп This Is My God през мрачната баладичност на следващата я Lost Worlds, която разкрива извисяващите се вокали на Richard Taylor, става ясно, че 'British Lion' е напълно различен звяр от Maiden.
Колкото до заглавието 'British Lion': "Винаги съм се гордял, че съм британец," обяснява Steve, "Не виждам причина да не съм. Това е огромна част от моята същност. Но това не е някаква позьорщина или пък опит да поучавам, това въобще не е политическо изявление. Това е подобно на подкрепата към твоя местен футболен отбор. Просто мисля, че тя насочва към една силна образност, която съвпада със звука."
С Iron Maiden, Steve Harris се превърна в един от най-разпознаваемите и успешни посланици на британската музика на световната сцена. С издадени 15 студийни албума, продадени в над 85 милиона копия в цял свят и изпълнели над 2000 концерта в 58 страни по време на 35-годишната история на групата, неговото влияние е наистина глобално.
И сега с 'British Lion', Steve излиза от сянката на Iron Maiden, за да представи една различна страна на музикалните си възгледи.
Списъкът с песните в 'British Lion' е следния:
1.This Is My God
2.Lost Worlds
3.Karma Killer
4.Us Against The World
5.The Chosen Ones
6.A World Without Heaven
7.Judas
8.Eyes Of The Young
9.These Are The Hands
10.The Lesson
Only The Good Die Young...