Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 2.75 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DISCOGS.COM
Приятели от скоро време ползвам този сайт кото намерих доста полезен.

http://www.discogs.com/

Показа ми го един колекционер на MAIDEN.... от гърция.

Та там човек може да си въведе всичко от колекцията и да го има нагледно пред себе си . В случая когато не съм сигурен за някое издание дали го имам и трябва да се прибера до апартамента където са ми нещата итн.. просто си проверявам в профила и готово... Същот така сайта има опцията за купуване и продаване и ми направи впечатление че доста неща има за продаване и цените са доста по тъки от е-бей. можете да разберете за конкретния итем колко хора като вас го имат и колко го търсят.. това по ннякакъв начин определя и ранг на артикула...

това че сте вкарали всичко в профила си разбира се не означава че ги продавате. за да продадете нещо е необходимо да го обозначите че го продавате и да му сложите цена. подобно на е-бей.. продавачите имат оефициенти и е необходимо да бъдат коректни.

Добавянето на колекцията се оказа по лесно от колкото предполагах. Сайтът има наистина чудовищна база данни и за да аднете нещо към колекцията си е достатъчно просто да го потърсите и да сравните номера на баркода и инфото за изданието. от 100 диска ми се случи 2 да ги няма Smile

аз още не съм продавал и купувал от там но пича ми сподели че от както го ползва супер рядко е ползвал е-бей

И така скачайте там и да си гледаме колекциите
Моят юзър нейм е Dragontear
Only The Good Die Young...
All the evil seems to live forever...
Reply
Аз си направих регистрация, готино е, само че не може да сравнява с e-bay като възможности и асортимент, освен това цените не са по-ниски, даже напротив, BYDTTS седем инча струва 95 евро например, това е безумие. В ибей с наддаване можеш да вземеш тъмко много добри неща, а тук цените са зададени и следователно понадути, даже и на седмаците, които в английския ибей си ги купуваш за паунд-два. По-скоро бих го сравнил това с амазон... Иначе е яко как можеш да си вкарваш колекцията и другите джаджи.
[COLOR="DarkRed"]There are more things in heaven and earth, than are dreamt of in your philosophy.
Hamlet, Act I, Scene V[/COLOR]
Reply
Да някои неща наистина са понадути но пък има и неща които са скандално ниски .. което е супер защото човек може да си направи сметка.

За сега и аз не съм тръгнал да купувам, но именно това че можеш да си вкараш нещата към My Colection ме кефи супер много ...

Стиф .. драсни как ти е ника там Smile
Reply
направих и група

http://www.discogs.com/groups/2690
Reply
Dragontear Wrote:Да някои неща наистина са понадути но пък има и неща които са скандално ниски .. което е супер защото човек може да си направи сметка.

За сега и аз не съм тръгнал да купувам, но именно това че можеш да си вкараш нещата към My Colection ме кефи супер много ...

Стиф .. драсни как ти е ника там Smile

stiff999, но още не съм правил нищо, само поразучих. Трябва да намеря време и да започна.
[COLOR="DarkRed"]There are more things in heaven and earth, than are dreamt of in your philosophy.
Reply
Страшна забава е! Особено като започнеш да вкарваш неща, които се оказва, че имаш само ти. Сканове, номера... Яко! Също така има функция да се оцени колекцията ти / тази част, за която има данни/. Моята до момента /частта, за която има инфо/ се оценява между 3500 и 5500 евро. Smile
Reply
Ето който иска да види колекцията ми или поне това, което съм успял да вкарам до момента

http://www.discogs.com/collection?user=stiff999
Reply
Леле мале.....:blink:
Reply
Обмислям и аз да си направя Дискогс.. постоянно служам за това
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:
1 Guest(s)